Drinkwatersystemen

Steeds meer mensen kiezen een drinkwatersysteem voor thuis. Dat is ook logisch, want met dit systeem kan je altijd genieten van heerlijk water en bespaar je veel geld uit. Wil je graag meer weten over drinkwatersystemen? We geven je de info die je nodig hebt!

De voordelen van een drinkwatersysteem

Drinkwatersystemen hebben heel wat voordelen. Ze filteren je water waardoor schadelijke stoffen en bacteriën uit het water gehaald worden. Gezuiverd water is erg gezond. Bovendien heeft het een betere smaak. Met zo’n systeem kan je dus nog meer genieten van al je gerechten.

Ook bronwater is gezond, maar als je altijd flessenwater moet kopen, dan zal je snel heel wat geld kwijt zijn. Een zuiveringssysteem zorgt ervoor dat je geld kan besparen én dat je niet langer met al die flessen moet sleuren. Want je hebt altijd vers en heerlijk water ter beschikking.

Ook voor het milieu is zo’n systeem een goede keuze. Je hoeft niet langer plastic flessen te kopen, waardoor het milieu minder wordt belast.

Welke drinkwatersystemen bestaan er?

Er zijn verschillende soorten drinkwatersystemen waaruit je kan kiezen. Welk systeem is voor jou de beste keuze? Je ontdekt het hieronder!

Vergelijk tot 5 GRATIS offertes

Waterfontein

De waterfontein kan op leidingwater of flessenwater aangesloten worden. Hij heeft een actieve koolfilter waarmee hij chloor en bacteriën uit je leidingwater haalt.

Hierdoor zal het water een lekkere smaak krijgen. Een waterfontein is handig om te hebben, omdat het niet alleen water kan zuiveren, maar ook water op temperatuur kan brengen en met sommige toestellen kan je je plat water zelfs bruisend maken.

Waterfonteinen hebben bovendien een stijlvolle uitstraling. Daarom worden ze ook vaak gebruikt in bedrijven. Ze zijn wel iets prijziger dan waterfilters.

Waterfilter

Er zijn verschillende soorten waterfilters waaruit je kan kiezen. Zo zijn er sediment filters, deze filters dienen voornamelijk voor zand- en metaalresten uit je leidingen te filteren.

Daarnaast zijn er actieve koolstoffilters, die vooral chloor en giftige stoffen uit je water filteren en er zijn reverse osmose filters. De omgekeerde osmose filters zorgen voor een grondig reiniging.

Omgekeerde osmose

De omgekeerde osmose filter is een uitstekende keuze als je op zoek bent naar een filter die vrijwel alle schadelijke stoffen uit je water filtert. Bij omgekeerde osmose wordt je leidingwater onder druk door een aantal filters en een osmose membraan geperst, waardoor je water grondig gefilterd wordt.

Het is niet voor niets dat zo’n filtersysteem vaak in horecazaken gebruikt wordt. Als je water met dit systeem gefilterd wordt, dan zal het zo’n 95 tot 97 procent vrij van opgeloste stoffen zijn.

Wat kost een drinkwatersysteem?

Als je graag een waterzuiveringssysteem wilt kopen, dan is het handig om te weten wat het je precies zal kosten. We geven je een overzicht!

De prijs van drinkwatersystemen kan sterk verschillen naargelang het systeem dat je kiest en of je ervoor kiest om het te kopen of te huren. Als je er een huurt, dan zal je, afhankelijk van het model, tussen de €25 en €65 per maand betalen en dit voor een periode van 5 jaar. In deze prijs zit onderhoud, de vervanging van filters en de installatie.

Ontvang je prijs op maat

Let wel op: als er geen stopcontact van 220V in de buurt is, dan zal je wel nog heel wat bij moeten betalen voor de installatiekost. Afhankelijk van de grootte van het toestel, zal je dan zo’n €200 à €450 extra kwijt zijn. In die prijs zit de waarborg van de CO2 flessen en 3 maanden huur.

Als je het systeem liever wilt kopen dan zal je voor een waterfontein met flessen tussen de €150 en €450 betalen, afhankelijk van het model en merk en voor een waterfilter zal je tussen de €90 en €250 betalen, afhankelijk van de soort.

Huren of kopen?

Je kan een waterfiltersysteem kopen of huren, maar wat is nu de beste keuze? Het hangt er een beetje vanaf hoeveel geld je kan missen, want op korte termijn is het voordeliger om een waterfiltersysteem te huren in plaats van te kopen. Als je een waterzuiveringssysteem koopt, dan zal je je niet langer zorgen moeten maken over de maandelijkse kosten.

Aan de andere kant zal je dan wel zelf moeten opdraaien voor de kosten van het onderhoud en het vervangen van de filters. De makkelijkste manier is huren en de goedkoopste is kopen. Denk dus op voorhand goed na over wat voor jou het belangrijkst is!

Laat je GRATIS adviseren

Installatie

De installatie van je waterzuiveringssysteem hangt af van welk systeem je kiest. Voor de installatie van een waterfontein heb je enkel watertoevoer en een stopcontact in de buurt nodig. Een waterfontein wordt op het elektriciteits- en leidingnet aangesloten.

In principe is de installatie van een waterfontein niet moeilijk, maar eigenlijk hoef jij je daar geen zorgen over te maken. Een specialist zal jou daar graag mee helpen!

Een eenvoudige waterfilter kan in elke keuken geïnstalleerd worden, je hebt enkel wat plaats nodig onder je aanrecht. Je kan hem zelfs op een apart kraantje laten aansluiten als je dat wenst. De waterfilter wordt aangesloten op de leiding van koud water.

Een waterzuiveringssysteem in combinatie met een waterontharder

Als je dan toch een waterzuiveringssysteem laat aansluiten, dan is dit het ideale moment om ook een waterverzachter te laten aansluiten. Een waterfilter en een waterverzachter is niet hetzelfde.

Een waterfilter zal ervoor zorgen dat je water zacht wordt, omdat het kalk uit je water verwijderd. Een waterfilter haalt onzuiverheden uit je water. Samen zorgen ze ervoor dat jij kan genieten van gezond en heerlijk water!

Hoe besparen op een drinkwatersysteem?

Een filtersysteem is een goede manier om geld te besparen. Een gezin van 4 personen dat elk zo’n 1,5 liter water per dag drinkt, verbruikt jaarlijks 2190 liter. Als je hiervoor €0,50 per fles rekent dan komt dit op €1.095 per jaar. Jaarlijks verdoe je dus heel wat geld aan drinkwater. Als je een watersysteem laat installeren, dan zal je ongeveer €0,003 per liter betalen.

Hierdoor betaal je slechts enkele euro’s per jaar, waardoor je honderden euro’s uitspaart. Een goed zuiveringssysteem mag dan wel enkele honderden euro’s kosten maar het is de investering meer dan waard! Wil jij graag geld besparen op je waterzuiveringssysteem?

Bespaar op je drinkwatersysteem

Dan is het een goed idee om offertes te vergelijken. Door dat te doen kan je op een eenvoudige manier de prijs van verschillende experts met elkaar vergelijken en er zo de goedkoopste uitkiezen!