Aqua Service waterverzachters: specialist in waterbehandeling

Het West-Vlaamse familiebedrijf Aqua Service werd opgericht in 1970. Het beschikt dus al over meer dan een halve eeuw ervaring inzake waterverzachters, waterontharders en andere systemen van waterbehandeling. Met een team van meer dan 100 medewerkers bedienen ze ruim 15.000 klanten. Daarbij leveren ze altijd rechtstreeks aan particulieren.

Wie is Aqua Service?

Aqua Service is een toonaangevende Belgische fabrikant en installateur van waterverzachters en waterontharders, die je leidingwater kalkvrij en lekker zacht maken. Op de particuliere markt voor waterverzachters zijn ze de onbetwiste nummer één.

De afgelopen 50 jaar hebben ze een grote expertise en een onschatbare know-how op het vlak van waterbehandeling opgebouwd. Daardoor kunnen ze je snel en gepast adviseren in de aanpak van kalkrijk, ijzerhoudend en hard water.

Vraag advies en prijzen op maat

Aqua Service: specialist in waterbehandeling

Aqua Service waterverzachters

Het team van vakbekwame mensen is sterk vertrouwd met de werking en troeven van waterverzachters, waterontharders en andere systemen van waterbehandeling. Door zich regelmatig bij te scholen zijn de medewerkers ook op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen, procédés en technieken.

Je kan rekenen op professioneel advies en een snelle plaatsing van je drinkwatersysteem, ontijzeraar of waterverzachter. Maar ook staat Aqua Service garant voor een correcte service bij een onderhoud of reparatie!

Aqua Service focust zich daarnaast op de verdere ontwikkeling van zijn eigen technische en facilitaire expertise. Het weet op die manier z’n huidige marktleiderspositie te behouden.

Wat is een waterverzachter?

Hard water is schadelijk voor leidingen en apparatuur. Een waterverzachter, ook wel waterontharder genoemd, tovert hard water om tot zacht water. Waterverzachters werken op twee manieren:

Ionenuitwisseling

Ontharding via ionenuitwisseling is een proces van uitwisseling tussen calcium- en magnesiumionen en natriumionen. Dit procedé werkt als volgt:

  • Hard leidingwater komt via de waterverzachter binnen en wordt in een cilinder met korreltjes kunsthars verzameld. Daarna vindt er een uitwisseling plaats van calcium-en magnesiumionen met natriumionen. De kunsthars zorgt ervoor dat de kalk aan het water onttrokken geraakt en zo zachter wordt gemaakt.
  • Op den duur raakt de kunsthars wel ‘verzadigd’. Het moet nu eerst gereinigd en gespoeld worden om z’n taak weer optimaal te kunnen uitvoeren. Dit proces wordt ook wel regeneratie genoemd.
  • De Aqua Service-waterverzachters met een zoutreservoir beschikken over een zelfreinigende functie. Na het proces van regeneratie wordt het spoelwater via het riool afgevoerd. Deze methode is zeer effectief.

Omgekeerde osmose

Ontharding via omgekeerde osmose is een techniek waarbij het leidingwater via een membraan en drie filters wordt gefilterd. Kalk, mineralen, zout en bacteriën worden op die manier voor 97 % uit het water gefilterd. Met schoon en helder water als eindresultaat!

Jammer genoeg is dit water niet geschikt als drinkwater. Omdat de voor de mens geschikte stoffen en mineralen eruit verwijderd zijn. Deze methode is ideaal voor laboratoria, fabrieken en bepaalde toepassingen in de horeca.

Waarom een waterverzachter kiezen?

Aqua Service waterverzachtersHard water is op lange termijn niet goed voor je gezondheid. Wanneer je hard water gebruikt om te douchen of te baden, kan de PH-waarde van je huid veranderen. Daardoor blijven zeepresten op je huid achter en raken je poriën verstopt. Zo ben je vatbaarder voor huidproblemen, zoals eczeem of uitslag.

Dat komt omdat magnesium en calcium dat in hard water aanwezig is, reageert op shampoo, zeep en reinigingsmiddelen. Het reinigings- en schuimvermogen neemt af, zodat je meer van het product moet gebruiken. Met zacht water zullen je haar en huid meer glanzen.

Hard water laat ook (ontsierend) kalkresten achter op kranen, tegels en wastafels. Het verwarmingselement van je wasmachine en je vaatwasser heeft onder overmatige kalkafzetting te lijden. Bovendien vermindert kalkafzetting het rendement van deze huishoudelijke apparaten tot 30 %. Ook koffiezetapparaten, waterkokers en stoomstrijkijzers hebben last van kalkafzetting.

Om deze kalkafzetting te voorkomen en te verhelpen, moet je vaak milieuonvriendelijke middelen gebruiken. Bovendien kunnen bepaalde mineralen die in hard water voorkomen, bijvoorbeeld mangaan en ijzer, het water een ongewenste smaak, geur of uiterlijk geven.

Juist daarom is zacht water beter voor je gezondheid, je apparaten en het milieu. Maar ook voor je portemonnee! Een waterverzachter verdien je gemiddeld al binnen de twee jaar terug.

Vraag advies en prijzen op maat

Waterverzachter kopen: waarop letten?

Nu je overtuigd bent van de voordelen van een waterontharder is het zaak om de juiste waterverzachter te kiezen. Belangrijk is om te letten op:

  • de capaciteit en het rendement van de waterverzachter
  • de aankoopkosten
  • de onderhoudskosten

Hoe groot de capaciteit (ofwel grootte) van je waterverzachter moet zijn is onder meer afhankelijk van het watergebruik. Een toestel met een te grote capaciteit kost onnodig extra geld terwijl het water niet beter wordt onthard als met een toestel met een kleinere capaciteit. Bovendien bestaat er meer kans op bacterievorming vanwege een langere regeneratie-intervaltijd. Dat is het aantal dagen tussen twee regeneraties. Wanneer je een model met een te kleine capaciteit koopt, zal het regeneren juist frequenter plaatsvinden en wordt er onnodig meer spoelwater en zout verbruikt.

Een waterverzachter met twee cilinders is te verkiezen boven een type met één cilinder. Terwijl de ene tank wordt geregenereerd, levert de tweede tank zacht water.

Over al deze zaken kan Aqua Service je uitgebreid adviseren, informeren en ondersteunen.

Assortiment waterverzachters

Welke waterverzachter kiezen? Aqua Service heeft een ruime waaier van modellen in de aanbieding. Ze komen graag tot bij je thuis om je hier alles over te vertellen. Daarnaast adviseren ze je welk model het beste aansluit bij jou en je gezinssituatie. Grofweg kan je het assortiment van Aqua Service onderverdelen in de volgende types waterverzachters:

  • Huishoudelijke waterverzachters
  • Industriële waterontharders
  • Ecologische en energiezuinige waterverzachters

Waterverzachter prijs

Wil je meer weten over de prijs van waterverzachters en andere systemen van waterbehandeling? Vraag extra info en advies via onze offerteservice. Kom zo direct in contact met de adviseurs van Aqua Service voor uitleg en prijzen op maat.