Bayard waterverzachters: modellen en extra info

Met een waterverzachter van Bayard tover je jouw harde water om in heerlijk zacht water. Maar wat is “hard” en “zacht” water nou eigenlijk? En waarom is de aankoop van een Bayard waterverzachter een verrijking?

Wie is Bayard?

Bayard waterverzachtersDe waterverzachters van Bayard vinden hun roots in België. Met ruim 52 jaar ervaring is Bayard inmiddels een van de werelds meest gewaardeerde producenten in waterontharders.

De verzachters van Bayard kenmerken zich onder anderen door een relatief laag water- en zoutverbruik. Bovendien zijn Bayard’s waterontharders zeer milieuvriendelijk. De waterverzachters werken mechanisch en zijn beschikbaar in verschillende modellen: Onega, Tenero, Minima, Escosoft en Morava.

Waarom kiezen voor een Bayard ontharder?

We zijn allemaal dol op water en kunnen niet zonder. De hele dag door gebruiken we water om van te drinken, te douchen en om onze kleren fris en schoon te houden. Helaas is geen enkele watersoort van nature 100% zuiver. Water zit namelijk vol met magnesium en calcium.

Hoewel deze mineralen goed zijn voor ons lichaam, zijn ze tegelijkertijd nadelig voor de kalkproductie en leveren ze een aantal ongewenste problemen op.

Installeer een Bayard waterverzachter

Witte vlekken

Wanneer je net een goednieuwe badkamer hebt geplaatst, zal je zien dat er binnen no-time witte vlekken ontstaan op de tegels en het sanitair. Hoe mooi je badkamer ook was, deze vervelende kalkaanslag poets je met geen mogelijkheid meer weg.

Met een Bayard verzachter voorkom je het ontstaan van die vervelende kalkaanslag. Scheelt je heel wat boenen en een lamme arm!

Overtollig kalk maakt schade aan apparaten

Kalkvorming zorgt voor verstoppingen in leidingen en creëert kalkaanslag op badkamertegels, douchewanden en kraanwerk. Maar ook elektrische apparaten zijn de dupe van kalkophoping.

Boilers, wasmachines, koffiezetapparaten, waterkokers en vaatwassers slijten snel door de hardnekkige kalk. Het rendement van deze apparaten neemt al snel af en de factuur loopt maar op! Met een waterverzachter van Bayard vermijd je kalkvorming en tover je hard water om in zacht water.

Het gamma aan waterverzachters

Er zijn talloze waterverzachters op de markt en allemaal werken ze net iets anders. Zo halen sommige modellen het calcium en magnesium uit het water, terwijl anderen het ontstaan van kalk door de mineralen juist voorkomen.

Bayard produceert zowel elektrische als hydraulische modellen. We zullen de verschillende modellen van Bayard verder toelichten.

Vergelijk Bayard waterverzachters

Onega

Hét paradepaardje van Bayard’s waterverzachters is de Onega. Deze topper valt op door zijn frisse en moderne uitstraling. De unieke vulopening zorgt ervoor dat het bijvullen van zout ergonomisch verloopt.

Dit hydraulische apparaat verbruikt tot wel 50% minder water en zout dan een klassieke ontharder en heeft 9 verschillende oriëntatiemanieren voor de installatie. En bovenal niet te vergeten: deze verzachter werkt zonder elektriciteit!

Tenera

En compact model onder de waterontharder is de Tenera. Alle onderdelen van deze waterverzachter bevinden zich in één behuizing. De Tenera werkt op 230 volt elektriciteit, waterdruk of batterijen.

Minima

Bayard’s Minima is een compacte simplex waterontharder. In tegenstelling tot duo modellen bevinden alle onderdelen van de Minima waterontharder zich in één behuizing. Dit model werkt op waterdruk waardoor een 230 volt aansluiting of batterijen niet nodig zijn.

Ecosoft

De Ecosoft werkt zonder elektriciteit en is een uiterst compact Duplex model. Deze waterontharder is geschikt voor gebruik van zoutblokken en bevat een uitneembaar zoutreservoir. Met een Ecosoft heb je altijd zacht water.

Morava

Ga je voor ecologisch dan kies je voor een Moravaverzachter. Dit 100% ecologische model verzorgt 24/7 zacht water. Met een uitneembaar zoutreservoir is het apparaat makkelijk bij te vullen. Dit Duplex model werkt zonder elektriciteit.

Bayard waterverzachter kiezen: beslissende factoren

Nu hebben diverse modellen van Bayard waterverzachters benoemd, maar welke kies je? De keuze voor een waterontharder is afhankelijk van een aantal factoren. Let bij aankoop van een verzachter op het type, de capaciteit van de waterontharder, de prijs en het onderhoud.

Ontvang GRATIS advies

Type waterontharder

De ontharder van Bayard zijn in meerdere modellen leverbaar. Sommige systemen bestaan uit losstaande modules, en bij anderen kun je kiezen voor een compact model waarbij alle componenten onder één behuizing zijn ondergebracht.

Kijk van tevoren ook goed na of het een enkel cilinder model (Simplex) of een Duplexsysteem betreft. Wanneer je constant over zacht water wil beschikken kies je voor een Duplexsysteem. Vind je het niet erg om dat het apparaat soms kortdurend moet regenereren waardoor je tijdelijk niet over onthard water beschikt? Kies dan voor een Solex systeem.

Solex verzachters bevatten doorgaans over een bypass die ingeschakeld wordt tijdens het regenereren. Zo kun je, waar nodig, altijd gebruik maken van standaard leidingwater.

Bayard waterverzachter

Capaciteit waterontharder

Om een goede waterontharder uit te kiezen is het van belang te weten hoeveel water je ongeveer gebruikt per jaar. Waterverzachters kunnen slechts een bepaalde capaciteit aan water ontharden, waarna zij enige tijd verzadigd zullen zijn met kalk.

Wanneer de ontharder vol is met kalk zal het apparaat moeten regenereren. Dit houdt in dat het kalk afgevoerd wordt naar het riool. Hoeveel water je gebruikt kun je achterhalen middels een factuur van het waterbedrijf.

Waterverzachter prijs

De prijs van een waterontharder van Bayard hangt onder meer af van de grootte van een gezin of huishouden en het waterverbruik.

Met elektrische waterontharders heb je meer mogelijkheden door de elektrische sturing. Houd er echter wel rekening mee dat een elektrische apparaten meer elektriciteitskosten opleveren, en daarmee de rekening van de energieleverancier dus ook.

Elektronisch gestuurde waterontharders zijn in de regel dan ook duurder dan mechanisch gestuurde modellen.

Ook het zoutverbruik van de waterverzachter kan schelen in de prijs. Hoewel zoutkorrels evengoed functioneren is blokzout duurder dan korrelvormig zout. Dit komt doordat het bijvullen van blokzout makkelijker en tijdbesparender is.

Onderhoud waterverzachter

Let bij aankoop van een Bayard ontharder niet alleen op de prijs. Ook het onderhoud van de waterverzachter is van belang.

Onderdelen van hoge kwaliteit gaan langer mee en vergen nauwelijks onderhoud. Rubbers, kleppen en andere afdichtingen in het systeem kunnen, wanneer ze van lage kwaliteit zijn, op den duur storingen veroorzaken en leiden tot vervelend dure reparaties.

Vergelijk offertes en kies de beste Bayard waterontharder

Laat offertes op maken en vergelijk ze om een goede keuze te maken!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Vergelijk waterverzachter offertes
1. Welk type dienst zoekt u?

2. Beschrijf uw project

3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.