BWT waterverzachters: modellen en prijzen

Hard water kan schadelijk zijn voor apparatuur voorzien met een verwarmingselement, bijvoorbeeld je wasmachine. Het calcium en magnesium slaat neer op het verwarmingselement waardoor deze minder effectief werkt. Het verhoogt je stroomverbruik en verlaagt je levensduur. De oplossing? Een BWT waterverzachter!

BWT waterverzachter: gemiddelde richtprijzen

BWT waterverzachterDe BWT waterverzachter is in prijs erg verschillend, maar dat heeft zo zijn redenen.

Het vergelijken van prijzen is slim. Maar kijk niet alleen naar de prijs, ook naar de kosten van zoutverbruik, het gebruiksgemak en de ervaringen van andere gebruikers. Wil je de juist BWT waterverzachter kopen, dan vind je hier een overzicht van de 4 types die BWT produceert.

Ontvang een prijs op maat

  • BWT AQA Perla C: De waterontkalker van BWT serie Perla is intelligent en zuinig, plus hij is makkelijk te programmeren. Hij is te verkrijgen met 3 verschillende harsvolumes en de prijs begint vanaf €1000.-
  • BWT Perla Silk: Deze is verkrijgbaar in 2 verschillende harsvolumes en is daardoor een huishoudelijke waterontharder voor een modern levenscomfort. De prijs begint vanaf €3000.-
  • BWT AQA Life: AQA Life is een zuinige ontharder met 2 harssystemen, geschikt voor toepassingen met een klein maar continu debiet. Qua prijsklasse verschilt hij niet veel met de Perla Silk, hij is verkrijgbaar vanaf €3000.-
  • BWT Perla Seta: De Seta is toch wel de topper in de serie van BWT. Hij is uitgerust met hedendaagse beveiling: de watertoevoer wordt afgesloten in geval van een lek in het systeem of bij overlopen van de zoutbak. Wanneer de draadloze sensoren een lekkage detecteren, sluit hij vanzelf af. Te krijgen vanaf €4300.-

BWT waterverzachters: onze top 3!

We gaan wat meer in de details treden. In de vorige alinea hebben we al een aantal producten van BWT besproken en in welke prijsklassen ze ongeveer vallen.

Maar je hebt er natuurlijk niks aan als je de specificaties van de waterverzachter niet weet. We gaan daarom de top 3 dan één voor één af.

Vergelijk waterverzachters

BWT waterverzachter AQA Perla

De AQA Perla is een simplex waterontharder, dat wil zeggen dat het ontharde water gemeten wordt door het apparaat. Op het moment dat de cilinder verzadigd is start direct het regeneratieproces.

Daardoor is het dus een ontzettend zuinige en intelligente ontharder. Het toestel is te verkrijgen in 3 uitvoeringen en is daardoor de best verkochte ontharder uit het gamma van BWT. Het harsvolume verschilt in 10, 16 of 20 liter. Des te meer volume, des te minder snel de cilinder verzadigd is.

Omdat hij in pakket beschikbaar is, heb je alle element zelf tot je beschikking om de volledige waterbehandelingsinstallatie eenvoudig en correct te plaatsen.

BWT Aquadial Softlife

Ook de Aquadial Softlife is in 3 formaten beschikbaar, 10 – 15 of 25 liter. De 10 liter variant wordt gezien als uitermate geschikt voor een gemiddeld huishouden. Het compacte formaat ontharder is ideaal voor in een keukenkast of zelfs in de meterkast.

Deze BWT wateronderharder kan je instellen via een microprocessor en regenereert op basis van volume óf tijd. Hierbij wordt gekeken wat het waterverbruik is en bepaalt wanneer er geregeneerd moet worden.

Indien er een lange periode geen regeneratie heeft plaats vonden, voert de BWT waterontharder er toch een uit.

BWT Bestsoft 11

BWT bestsoft-onthardersystemen zijn ideaal voor de inbouw in de toevoerleiding van professionele vaatwassers in de horeca. Hij is compact en krachtig en daarbij ook nog een mooi design.

Omdat hij onderhoudsarm is en energie-efficiënt past hij perfect in een restaurant of bar. Het harsvolume van de Bestsoft is 12 liter en heeft een afmeting van 270x480x532 millimeter.

BWT waterverzachter plaatsen

Wat heeft een BWT waterverzachter jou te bieden?

Iedereen zit natuurlijk met zijn eigen persoonlijke situatie. Daarom hebben wij hierboven voor jou een opsomming gemaakt van de waterverzachters die in ieder huishouden past.

Heb je een klein huishouden van 1 á 2 personen? Dan kun je kiezen voor de waterverzachter van BWT met 10 liter volume. Des te groter je huishouden, des te meer volume je neemt. Een goede waterverzachter BWT ervaring zorgt er misschien wel voor dat je hem aanraadt bij je familie en/of vrienden, die een eigen restaurant hebben.

Deze kunnen dan gebruik maken van de compacte en efficiente waterontharder BWT bestsoft 11.

Vergelijk waterverzachters

Aandachtspunten bij je BWT waterontharder

Hoe je waterverzachter onderhouden?

Elke waterontharder dient op regelmatige wijze onderhouden te worden om de goede werking te kunnen garanderen. Je kan het beste een installateur het toestel laten controleren op een aantal kritische punten.

Houd er rekening mee dat de genoemde prijzen vaak exclusief onderhoud en de kosten van het onthardingszout zijn. Zorg er dus ook voor dat je altijd een voorraad van onthardingszout in huis hebt.

Welk zout kiezen?

Als je een apparaat van BWT besteld, kun je direct het zout voor de waterverzachter erbij bestellen.

Het zout zorgt er namelijk voor dat de hars wordt vrijgemaakt van de opgenomen kalk. Men noemt het ook wel regeneratiezout. Men verkoopt 3 verschillende soorten regeneratiezout:

  1. Ingedampt zout: Dit is het meest effectieve en zuiverste soort regeneratiezout, deze verkopen ze bij BWT. Je apparaat blijft hiermee het langste schoon en effectief.
  2. Rotszout: De korrels zijn ruw en weinig bewerkt. Ze zijn heel effectief maar bevatten veel onzuiverheden, hierdoor ontstaat aanslag.
  3. Zeezout: Zeezout vervuilt door het lagere aantal onzuiverheden minder dan rotszout, maar meer dan ingedampt zout. Het is een mooie tussenweg dus.

Lees reviews en vergelijk offertes!

Het is dus van groot belang om bij de aanschaf van je waterontharder alle mogelijkheden te vergelijken. Lees de reviews op de desbetreffende websites en vraag offertes aan! Soms wordt er in een offerte een onderhoudsprogramma aangeboden wat zeer aantrekkelijk is. Hiermee bespaar je jezelf veel tijd en moeite.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Vergelijk waterverzachter offertes
1. Welk type dienst zoekt u?

2. Beschrijf uw project

3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.