Waterverzachters vergelijken: prijzen, soorten en merken

Waterverzachters vergelijken

In het Belgische leidingwater zit er vrij veel kalk, wat aanleidign geeft tot kalkaanslag. Als je last hebt van veel kalk kan het aantrekkelijk zijn om een waterverzachter aan te schaffen.

Een waterontharder helpt de kalk in je kraantjeswater te verminderen, wat goed is voor huishoudapparaten, de was en de huid. Ook zal het je een flinke besparing kunnen opleveren qua energieverbruik en zul je minder geld kwijt zijn aan de reparatie van apparaten.

Er zijn echter veel verschillende waterverzachters op de markt, waardoor je misschien door de bomen het bos niet meer ziet. Waterverzachters vergelijken is belangrijk voordat je een definitieve keuze maakt.

Maar hoe kun je het beste een keuze maken tussen bijvoorbeeld een waterontharder met of juist zonder zout? Heb je een simplex of een duplex waterverzachter nodig? En met welke prijzen moet je rekening houden? We leggen het je graag uit, zodat het makkelijker voor je wordt om waterverzachters te vergelijken.

Richtprijs van een waterverzachter

Een belangrijke factor om rekening mee te houden tijdens je keuze voor een waterontharder is natuurlijk de prijs. Met onderstaande prijzen kun je gemiddeld rekening houden bij de aanschaf van een waterverzachter.

Soort waterverzachter Gemiddelde prijs
Traditionele waterverzachter met zoutblokken €750 – €1.800
Elektronische waterverzachter €1000 – €1.500
Mechanische waterontharder €750 – €1.000
Duplex waterontharder €1.400 – €1.600

Zoals je ziet kunnen de prijzen nogal uiteenlopen. De daadwerkelijke totaalprijs kan afwijken en hangt ook af van de vakman die de waterverzachter zal plaatsen. Het is dus altijd verstandig om offertes te vergelijken voordat je een echte keuze maakt.

Ontvang je prijs op maat

Soorten waterverzachters

Er zijn veel verschillende soorten waterverzachters, die elk hun eigen voor- en nadelen hebben. We zetten ze voor je op een rijtje, zodat je beter een keuze kunt maken die goed bij jouw situatie past.

1. Compacte waterverzachters

Zoals de naam al doet vermoeden zijn compacte waterverzachters klein en compact in formaat. De onthardingscilinder en het zoutvat zitten gecombineerd in één behuizing. Modellen voor een huishouden van zo’n vier personen zijn daardoor vaak slechtst 65 centimeter hoog en de hoogte van de modellen voor zes à zeven personen ligt rond één meter.

Daarbij zijn ze vaak erg mooi afgewerkt, waardoor je ze niet hoeft weg te werken. Een nadeel is wel dat door hun compacte formaat het zoutvat wat vaker moet worden aangevuld. Ook zijn compacte waterverzachters vaak wat duurder in aanschaf.

2. Waterverzachter zonder zout

Traditionele waterontharders werken met zout, maar er zijn tegenwoordig ook modellen op de markt die met andere technieken werken. In tegenstelling tot de klassieke waterverzachters halen deze kalk niet daadwerkelijk uit het water.

Wel zorgt de waterontzachter ervoor dat kalk zich niet afzet in de leidingen, maar rond blijft zweven in het water. Dit kan worden gedaan door een magnetisch of elektromagnetisch veld, maar ook een co2-injectie is een veel gebruikte methode. Ook bestaan er waterontharders met polyfosfaten en zijn er modellen met een zinken anode.

Al deze waterverzachters werken op een andere manier, maar hebben hetzelfde effect. De samenstelling van het water verandert hier niet door, je hebt alleen minder last van kalk in de leidingen.

De effectiviteit van deze waterverzachters zonder zout is minder dan de traditionele modellen met zout. Wel zijn ze een stuk goedkoper dan de klassieke modellen met zout.

3. Waterverzachter zonder afvoer

Waterverzachters zonder afvoer zijn ongebruikelijk, maar bestaan wel. Deze modellen kunnen echter nooit met zout werken, omdat het zoute water altijd afgevoerd zal moeten worden.

Daarom werken waterontharders zonder afvoer altijd op een andere manier. Zoals hierboven al beschreven zijn dit niet altijd de meest effectieve waterontharders. Houd hier dus rekening mee als je voor zo’n waterverzachter wil kiezen.

4. Simplex en duplex waterverzachters

Het verschil tussen een simplex en een duplex waterverzachter zit in het aantal harscilinders waar het apparaat over beschikt. Een simplex model heeft er maar eentje, terwijl een duplex model er twee heeft.

Over het algemeen is een simplex model voldoende. Het kan dan echter voorkomen dat je dan kortdurend geen onthard water hebt, omdat de cilinder moet regenereren. Bij een duplex model heb je hier nooit last van. Een duplex model kost wel meer dan een simplex model. Je moet dus afwegen of dit het extra geld waard is.

Vraag advies aan een specialist

Watontharders vergelijken per merk

Er zijn veel verschillende merken waterverzachters op de markt. Het is verstandig om verschillende merken met elkaar te vergelijken voordat je een keuze maakt.

We hebben een paar belangrijke Belgische merken voor je op een rijtje gezet. Waterontkalkers van deze merken zijn van hoge kwaliteit en garanderen jaren zacht water.

Bayard

Bayard waterverzachtersBayard is een 100% Belgisch bedrijf dat kwalitatief goede waterontharders verkoopt. Ze hebben al meer dan 50 jaar ervaringen en helpen je graag bij de keuze voor de juiste waterontharder. Door hun ruime assortiment en lange garantie weet je zeker dat je voor lange tijd verzekerd bent van zacht water.

Durlem

DurlemDurlem is ook een Belgische fabrikant van waterverzachters. Veel grote bedrijven maken gebruik van waterontharders van dit merk, maar ook veel consumenten genieten van zachter water door de economische en ecologische waterontharders van dit merk.

Culligan

CulliganAl meer dan 75 jaar produceert Culligan manieren om water beter te maken. Waterontharders zijn maar een deel van hun assortiment. Ze hebben een groot aantal verschillende waterverzachters, waardoor er altijd wel een model is wat bij jouw situatie past.

BWT

BWTBWT is een groot bedrijf als het om watertechnologieën gaat. Zij hebben als missie om het leven van iedereen beter te maken door middel van water. Met hun waterontharders zorgen zij al voor zijdezacht water in vele huishoudens en bij veel bedrijven.

Minimax

Sinds 1978 verkoopt en installeert Minimaxminimax logo waterontharders in België. Vandaag is het één van de grootste producenten van huishoudelijke waterverzachters in Europa. Sinds 2003 is het een Belgisch-Brits bedrijf, dat vandaag 7 vestigingen in België telt.

Vergelijk de verschillende merken

Waterverzachters vergelijken? Ontvang tot 5 offertes!

Zoals je ziet zijn er veel factoren om rekening mee te houden bij de keuze voor een waterverzachter. Het is daarom altijd verstandig om verschillende offertes voor waterverzachters te vergelijken voordat je een definitieve keuze maakt.

Zo weet je zeker dat je niet alleen de beste waterontharder in huis haalt, maar ook dat je de beste prijs betaalt voor zowel het apparaat als voor de installatie. Zo kun jij straks met een gerust hart genieten van alle voordelen die zacht water te bieden hebben.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Vergelijk waterverzachter offertes
1. Welk type dienst zoekt u?

2. Beschrijf uw project

3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.