Minimax waterontharder: prijs, voordelen en review

Een Minimax waterontharder is de perfecte oplossing voor kalkaanslag op de kraan, kalk in het drinkwater of zeer hard water. Lees hier alle informatie die je moet weten voordat je een Minimax koopt: prijs, voordelen en onze review.

Wat is een Minimax waterontharder?

Minimax is de merknaam van de waterontharder van Halutec. Het is het enige model van het Engels-Belgische bedrijf dat hard water, dat schadelijk is voor de gezondheid en de leidingen, omzet in zacht, aangenaam en gezond water.

zacht water met minimax

De Minimax is een waterontharder op zout. Dit betekent dat hij met kleine, homogene harsmoleculen werkt die de kalk uit het harde water filtert. De harstank, gevuld met onthardingszout, vervangt de magnesium- en calciumionen door natriumionen en neutraliseert zo het harde water.

Een waterontharder van Minimax is dus gebaseerd op een uitwisseling van calcium- en magnesiumionen. Die ionenuitwisseling filtert het water, waardoor het zachter wordt en zelfs beter smaakt. Wat deze ontkalker uniek maakt, is het feit dat ze niet één maar twee onthardingstanks heeft.

Wat kost een Minimax waterontharder?

In het algemeen ligt de prijs van een Minimax waterontharder tussen 1.500 en 2.500 euro.

De meeste waterontharders van Minimax werken op zout en kosten ongeveer 2.000 euro. Het is daarmee niet de goedkoopste, maar zeker ook niet de duurste in het segment.

Uiteraard varieert de kostprijs van een Minimax waterontharder naar gelang van bepaalde parameters. Afhankelijk van het type of de grootte zal de prijs van de waterverzachter hoger of lager liggen.

Bij Minimax is de installatie steeds in de prijs inbegrepen. Dit betekent dat de enige extra uitgaven die u zult moeten maken, de kosten voor het zout bijvullen en eventueel extra onderhoud.

En de Minimax prijs?

Wil je waterontharders prijzen vergelijken? Op onze website kan je tot 5 gratis en vrijblijvende offertes ontvangen. Zo vind je in een paar minuten de beste prijs voor je waterverzachter.

Voordelen van deze ontharder

De Minimax waterontharder heeft vele uitstekende kwaliteiten in vergelijking met andere ontharders op de markt. Minimax ontwikkelt voortdurend betere modellen en staat vaak bovenaan de bestsellerlijst in België.

Voordeel 1: Hoogwaardige waterontharder

Minimax is een kwaliteitsmerk. De waterontharder verwijdert perfect de kalkaanslag in uw leidingen en zorgt tegelijkertijd voor positieve gevolgen voor de hele woning.

Dankzij een waterverzachter beschik je altijd over onthard water, zelfs tijdens de automatische spoeling van het toestel of tijdens de regeneratieproces.

Voordeel 2: Milieuvriendelijk

Dankzij de geoptimaliseerde automatische reiniging vermindert de Minimax het waterverbruik van het huishouden en bespaar je water, energie en geld.

Een Minimax waterontharder verlengt de levensduur van huishoudelijke apparaten zoals wasmachines, vaatwassers of koffiezetapparaten en ook die van alle waterleidingen in huis.

Voordeel 3: Compact

Minimax beschikt over zeer compacte waterontharders. De modellen zijn klein en kunnen overal in huis worden geïnstalleerd. Omdat hij ongeveer zo groot is als een computertoren, past hij zelfs in een kast of onder de gootsteen.

De waterverzachter is ook zeer comfortabel in gebruik, omdat de toestellen volkomen geruisloos zijn.

nooit meer kalkaanslag met een minimax waterontharder

Voordeel 4: Mechanische ontharder

De Minimax is een mechanische waterverzachter: ze werkt op basis van waterdruk en verbruikt geen elektriciteit.

Dit maakt deze ontkalkers des te praktisch en milieuvriendelijk. Je hoeft je geen zorgen te maken over de waterzuivering bij een stroompanne, want een waterontharder van Minimax blijft gewoon werken.

Voordeel 5: Gebruiksvriendelijk zoutblokkensysteem

Minimax staat bekend om zijn doeltreffende eenvoud. Een mooi voorbeeld is het Minimax zoutblokkensysteem. Met twee zoutblokken van 4 kg is hij makkelijker bij te vullen dan ontharders die zoutvullingen met grote zakken zout van 25 kg vereisen.

Het onthardingszout van Minimax is erg eenvoudig te vervangen:

  • Stap 1: Je verwijdert de kap van het zoutreservoir.
  • Stap 2: Heeft het zout de rode streep bereikt, dan plaats je 2 nieuwe zoutblokken op de vorige.
  • Stap 3: Je plaatst de kap terug op de waterontharder. Meer is het niet.

Ter informatie: één zoutblok dekt een periode van ongeveer één tot twee maanden voor een huishouden van vier personen met een gemiddelde waterhardheid.

Overtuigd door alle voordelen?

De voordelen van een waterontharder zijn talrijk. Ben je geïnteresseerd in de prijzen van waterontharders? Vraag dan hier een gedetailleerde prijsoffertes voor een waterontharder en vind de ideale ontharder voor jouw huishouden.

Onze review: welke garanties biedt Minimax?

Door het gebruik van hoogkwalitatief materiaal, de vakkundige installatie door de installateurs en hun jarenlange ervaring heeft Minimax een goede reputatie.

Mocht je toch een probleem ondervinden met het toestel, dan biedt Minimax klanten een garantie van tien jaar. Om een correcte werking van de waterontharder te waarborgen dekt deze garantie:

  • herstelling;
  • vervanging van defecte onderdelen
  • verplaatsingskosten.

Het team biedt ook het onderhoud van de ontkalker aan, al dan niet in de vorm van een onderhoudscontract. Dankzij het onderhoud worden defecten actief vermeden.

Mocht er toch een probleem optreden, dan heb je onmiddellijk een diagnose op maat van je Minimax waterontharder.

Bovendien heb je bij Minimax maar met één contactpersoon te maken, wat de communicatie veel gemakkelijker maakt.

Waterontharder installeren: gratis offertes

Heeft Minimax je overtuigd? Of wil je nog enkele andere waterontharder merken ontdekken? Vul dan onderstaand formulier in en ontvang gratis offertes van waterverzachter installateurs in je buurt.