Waterverzachter: bereken uw besparing

Is een waterontharder wel nuttig in uw gemeente? Voer hier uw postcode en gezinssamenstelling in en ontdek hoeveel u kan besparen met een waterontharder in uw gemeente:


Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/leveranc/www/wp-content/themes/bobex-child/calculators/calculator-waterverzachterv2.php on line 108

Hoe kan ik besparen met een Waterverzachter?

Een waterverzachter zorgt voor heerlijk zacht water. Bij elke douche zal u het genot van zacht water ervaren. Maar met een waterverzachter bespaart u ook echt.

Minder risico op schade

Kalk zorgt verstoppingen in de waterleiding maar veroorzaakt ook schade bij wasmachines, vaatwasmachines, koffiemachines en de verwarmingsketel. Door een waterverzachter te gebruiken gaan deze toestellen dus langer mee. Zeker bij de wasmachine of de verwarmingsketel is zo’n kost wel altijd zeer groot.

Energiebesparing waterverzachter

Gezinnen met een waterverzachter besparen ook op hun energiefactuur. Kalk zorgt er namelijk voor dat uw ketel veel harder moet werken om het water te verwarmen. Zacht water zorgt er dus niet alleen voor dat uw verwarmingsketel langer leeft, het rendement van de ketel zal ook een pak hoger liggen.

Andere besparingen met een waterverzachter

Daarnaast zijn er nog enkele kleinere besparingen. Zo zal u snel merken dat u veel minder zeep of shampoo nodig heeft onder de douche. Ook zullen uw kleren minder snel schade ondervinden.