Waterhardheid

Leidingwater benutten we voor van alles en nog wat. We douchen ermee, vullen er onze waterkoker en koffiezetter mee, gebruiken het voor onze wasmachine en ga zo maar door. Vaak bevat ons leidingwater flink wat magnesium en calcium. Deze mineralen slaan neer als kalk.

Hoe gevaarlijk is het om kalkrijk water te gebruiken? Heeft kalk schadelijke gevolgen voor ons lichaam of niet?

De gevolgen van hard water voor onze binnenkant

Hard water heeft geen nefaste gevolgen voor onze gezondheid. De aanwezige kalk in het water is ongevaarlijk. Denk echter niet dat hard water een goede vervanger is voor melkproducten! Boter, melk en yoghurt bevatten niet alleen calcium, maar ook belangrijke vitamines die niet aanwezig zijn in water. Vervang je boterham met kaas dus niet zomaar door een extra glas water van de kraan.

Graag meer informatie over de installatie van een waterontkalker?

Vergelijk nu gratis offertes

De gevolgen van hard water voor onze buitenkant

Hoewel hard water niet echt gevolgen heeft voor onze binnenkant, heeft het wel enkele gevolgen voor onze buitenkant. Zeker mensen die last hebben van eczeem ondervinden heel wat nadeel van een douche met hard water. Bij eczeem is de huid minder goed beschermd tegen invloeden van buitenaf.

Een bad nemen, droogt de huid sowieso al wat uit. Lang douchen, heet douchen en douchen met kalkrijk water droogt de huid alleen maar sterker uit. Mensen met een tere huid laten dus best een waterverzachter installeren.

Gevolgen hard water lichaam

Ook mensen zonder huidproblemen hebben baat bij een waterverzachter. Na een douche met hard water blijven er namelijk wat kalkresten aan je haren plakken. Als gevolg daarvan krijg je minder zacht haar.

Bovendien lossen shampoo en waspoeder niet goed op in kalkrijk water, waardoor je grotere hoeveelheden moet gebruiken om tot het gewenste resultaat te komen.

Het probleem is niet zozeer dat je meer zeep nodig hebt, maar wel dat er zich een mengsel van zeepresten, calcium en magnesium afzet op je huid en de kleding uit de wasmachine. Zowel zeep als calcium en magnesium zijn irriterend voor de huid.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Vergelijk waterverzachter offertes
1. Welk type dienst zoekt u?

2. Beschrijf uw project

3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.