Waterverzachter: vergelijk offertes

Welk type dienst zoekt u?

Offerte aanvragen voor waterverzachter | Ontvang tot 5 gratis offertes

 

Wil je een offerte aanvragen voor een waterverzachter? Dan ben je hier aan het juiste adres! We kunnen je 5 gratis offertes aanbieden, zodat je de keuze kunt maken die het beste bij jou past. We beschikken over een uitgestrekt netwerk door het hele land om de beste specialist bij jou aan huis te krijgen en je te helpen bij het aanschaffen van een dergelijk apparaat.

Bespaar ook met een waterverzachter

Online offerte aanvragen voor waterverzachter

Het aanvragen van een offerte kan een waardevolle stap zijn bij het overwegen of je wel of niet toe bent aan de installatie van een apparaat dat hard water omzet in zacht water. Vrijblijvend offertes aanvragen is tevens gratis, dus je hebt niks te verliezen! Het is erg gemakkelijk en zo gedaan; je hoeft alleen het formulier in te vullen.

Maar hoe pak ik dat aan?

Het enige wat je hoeft te doen, is het offerteformulier invullen om gratis advies te ontvangen. Nadat je het formulier hebt ingevuld en wij jouw aanvraag hebben ontvangen, gaan we meteen aan de slag om samen met jou op zoek te gaan naar offertes op maat. Wij zullen contact met je opnemen.

Zo kun jij makkelijk en overzichtelijk bij ons offertes vergelijken van specialisten voor waterontharders bij jou in de buurt en degenen kiezen die het beste bij jou passen.

Een bijkeuken waar o.a. een waterverzachter in is geïnstalleerd.

Waarom offertes vergelijken?

Je kunt tot wel 5 gratis offertes aanvragen voor waterontharders. Dit is handig omdat elk geval natuurlijk anders is. Door je opties goed te overwegen kun je samen met ons de beste installateur vinden voor jouw hardwaterprobleem.

Door verschillende offertes in te zien heb je een goed overzicht van de potentiële financiële voordelen. Misschien ben je wel meer gebaat bij een mechanische waterverzachter? Dit scheelt namelijk in prijs ten opzichte van een elektrisch apparaat om je hard water te verzachten.

Mocht je nog twijfelen over het aanschaffen van een waterverzachter, dan kan offertes aanvragen helpen bij het krijgen van inzicht in de geschatte kosten. Een verstandige stap voor een duidelijker beeld dus!

Waarom zou ik een waterverzachter kopen?

Waterverzachters zetten hard water (water met meer kalk) om in zacht water. Dit gebeurt door het water door waterverzachters met zout te laten leiden om een uitwisseling van ionen plaats te laten vinden. De magnesium- en kalkionen worden dan vervangen door natriumionen.

Een waterverzachter kan fijn zijn om in huis te halen om kosten en tijd te besparen in het huishouden.

Hier zijn enkele redenen en voordelen:

    • Een waterverzachter laat je energie besparen: bijvoorbeeld doordat de leidingen van je verwarmingen minder verstopt komen te zitten, waardoor er minder energie moet worden verbruikt om je huis te verwarmen.

    • Je hebt minder zeep nodig: een lager kalkgehalte in je leidingwater zorgt er namelijk voor dat je minder schoonmaakmiddelen nodig heb om je huis of kleren effectief proper te houden.

    • Huishoudapparaten krijgen een langere levensduur: kalk slaat aan op toestellen in je huis die afhankelijk zijn van water. Hierdoor slijt een apparaat sneller. Met zacht water gaan ze daarom langer mee.

    • Een waterverzachter met filter maakt je water ook lekkerder en zuiverder.

Ontvang advies op maat

Wat is de waterhardheid in mijn regio?

Waterhardheid wordt gemeten in Franse graden (°F). De hardheid bepalen in je regio kan gedaan worden met de druppeltest.

Je voegt dan druppel voor druppel een reageervloeistof toe aan een kleine hoeveelheid water, tot het water verkleurd. Het aantal druppels dat nodig was voor het verkleuren van je leidingwater bepaalt de hardheid van je water.

Hoeveel en welke soorten waterverzachters bestaan er in België?

Zoals je al hebt gezien in de bovenstaande tabel, zijn er veel verschillende waterverzachters waaruit je kan kiezen in België. Hier staan ze kort uitgelegd:

1. Waterverzachter met zout

Hoewel het vaak zo is dat waterverzachters met zout werken, heb je ook nog verschil tussen elektrische en mechanische waterverzachters. Deze laatste zijn goedkoper, maar zijn minder geautomatiseerd.

Mechanische waterontharder

Een mechanische waterontharder werkt zonder elektronische besturing en hoeft dus niet op het stroomnet aangesloten te worden. Dat maakt dit apparaat goedkoper, milieuvriendelijker, makkelijker te plaatsen, eenvoudiger en betrouwbaarder.

Het nadeel is wel dat je geen controle hebt over de reiniging die de machine uitvoert. En verder kan je geen andere dingen instellen omtrent het reinigingsproces.

We zien een aantal doorsnedes van verkalkte of verroeste leidingen.

Elektronische waterverzachter

Een elektronische waterverzachter biedt gebruiksgemak en geavanceerde instelmogelijkheden voor het regeneratieproces. Hoewel complexer in ontwerp, bieden ze aanzienlijk voordeel door aanpasbaarheid aan specifieke gebruikersbehoeften.

2. Waterverzachter zonder zout

In tegenstelling tot de waterverzachters met zout, zijn er ook apparaten die zonder zout werken. Deze reinigers filteren de kalk niet uit het water. Ze laten de kalk slechts rondzweven waardoor dit niet neerslaat in de leidingen.

Waterontharder met CO2-injectie

Een waterontharder met CO2injectie laat kalk in het water beter oplossen. Hierdoor slaat de kalk niet neer op je leidingen. Hierdoor gaan je huishoudapparaten langer mee, maar het kalk blijft dus wel in het water aanwezig.

Magnetische ontkalker van water

Een magnetische ontkalker houdt in dat er magneten worden geplaatst aan de buizen van je waterleiding die ervoor zorgen dat de kalkdeeltjes in het water niet vast blijven kleven aan de leidingen. Dit systeem werkt alleen bij stromend water.

Wat is de beste en goedkoopste waterontharder?

Welke waterontharder het beste en meest kosteneffectief voor jou is, hangt af van jouw specifieke situatie. De goedkoopste optie is vaak de magnetische ontkalker, maar deze heeft beperkingen die mogelijk niet volledig aansluiten bij jouw behoeften.

Om de beste optie voor jouw situatie te bepalen, kun je het beste een offerteformulier invullen om gratis advies en informatie op maat te ontvangen.

Op zoek naar waterverzachter? Vergelijk offertes van gespecialiseerde installateurs in je buurt

Ben je op zoek naar een waterverzachter of heb je eerst meer informatie nodig? Vul dan het formulier in en wij voorzien je graag van meer kennis over offertes en specialisten bij jou in de buurt.

Op zoek naar specialisten? Vul dan snel dit formulier in

Een jaar geleden hebben we een woning aangekocht in Essen. Al vrij snel merkten we dat er veel kalk in het leidingwater zat. Het aankopen van een waterverzachter voor ons gezin van 3 personen was dan ook voor de hand liggend. Wij hebben via waterverzachter-gids van Bobex onze expert in waterverzachters gezocht. We kwamen snel in contact met 3 experts en konden gemakkelijk hun offertes vergelijken. Nu genieten we elke dag van onze waterverzachter. Nooit meer kalkaanslag in de douche of verstopte kranen. Heerlijk!

Familie Verdonck uit Dendermonde