Waterverzachter: vergelijk offertes

Welk type dienst zoekt u?

Stop kalkaanslag en bespaar met een waterverzachter

Het water in ons land bevat erg veel kalk waardoor de leidingen dichtslibben en uw toestellen meer energie verbruiken. Met een waterverzachter is kalk verleden tijd, verhoog je de de levensduur van je huishoudtoestellen en verbruik je minder energie.

Maar hoe weet je of je een waterverzachter nodig hebt en welk model kiezen?

  1. Wat is de hardheid van het water in jouw gemeente? Deze kan je meten op twee verschillende manieren, namelijk a.d.h.v. een druppeltest of met teststrips. De hardheid van je water wordt uitgedrukt in °F (Franse graden). Tussen 15 en 45 °F is je leidingwater middelhard tot zeer hard. De aanschaf van een waterverzachter is dan zeker geen overbodige luxe.
  2. Beslis je een waterverzachter aan te schaffen, dan moet je goed nadenken over het soort waterverzachter.  Je hebt de keuze tussen een mechanische en elektronische waterverzachter. De beslissing in het soort waterverzachter is voornamelijk afhankelijk van je budget. Een mechanische waterverzachter begint zodoende bij €700, terwijl je voor een elektronische waterverzachter al snel tussen €1.000 en €1.500 zult moeten betalen. Prijzen vergelijken is dus de boodschap.
  3. Eens je je waterverzachter aangekocht hebt, is een jaarlijks à tweejaarlijks onderhoud noodzakelijk. Laat dit onderhoud uitvoeren door een vakman. Reken hierop op een gemiddelde prijs tussen de €50 en €100.

Bespaar ook met een waterverzachter

 

Een jaar geleden hebben we een woning aangekocht in Essen. Al vrij snel merkten we dat er veel kalk in het leidingwater zat. Het aankopen van een waterverzachter voor ons gezin van 3 personen was dan ook voor de hand liggend. Wij hebben via waterverzachter-gids van Bobex onze expert in waterverzachters gezocht. We kwamen snel in contact met 3 experts en konden gemakkelijk hun offertes vergelijken. Nu genieten we elke dag van onze waterverzachter. Nooit meer kalkaanslag in de douche of verstopte kranen. Heerlijk!

Familie Verdonck uit Dendermonde

Populaire artikels op waterverzachter-gids