Groepsaankoop waterverzachter: extra voordelig voor je portemonnee

Iedereen die wil, kan zich aansluiten bij een initiatief tot groepsaankoop waterverzachter. Via groepsinkopen kan je meer besparen dan wanneer je individueel een aanschaf doet. Je bevindt je in een sterkere onderhandelingspositie en je profiteert zo vaak van de scherpste groepskortingen. Bijkomend voordeel zijn de verschillende besparingen op lange termijn.

Waarom deelnemen aan een groepsaankoop voor waterverzachters?

Ruim driekwart van alle Belgen heeft last van kalk in het leidingwater. Het zogenoemde harde water veroorzaakt problemen in huishoudelijke apparaten en waterleidingen: elektrische toestellen leveren een lager rendement en leidingen raken verstopt.

Dit zijn voor steeds meer mensen redenen om zich in te schrijven voor een groepsaankoop waterverzachter. Er zijn initiatieven voor groepsaankopen die focussen op een lage prijs. Terwijl andere aanbiedingen het gebruik van groene stroom of een hoogstaande dienstverlening benadrukken.

Voordelen groepsaankoop waterverzachter

Voordelen groepsaankopen waterontharder

Met een waterontharder geniet je van zacht water en bespaar je tot wel 650 euro per jaar. Neem je deel aan een groepsaankoop, dan geniet je daar bovenop nog eens van een extra groepskorting.

Daarnaast hebben de diverse aanbieders vaak extra acties, zoals: gratis levering en installatie, gratis zout, fabrieksgaranties tot 10 jaar en verlaagde btw-tarieven.

Waterverzachters zijn geschikt voor woningen, appartementsgebouwen en studio’s.

Doe mee aan de groepsaankoop
Neem contact op met een specialist in jouw buurt voor advies op maat.
arrow Ontvang advies op maat

Wat kost een nieuwe waterontharder in groepsaankoop?

Hoeveel een ontharder kost hangt af van het merk, het type en het model dat aangekocht wordt. Het voordeel dat je uit een groepsaankoop haalt loopt al snel op tot 250 euro

Waarom waterverzachter kopen?

Een waterverzachter haalt kalk en andere stoffen uit je leidingwater. Dit biedt heel wat voordelen, die we hieronder op een rijtje voor je zetten:

  • Minder aanslag op kranen en sanitair door kalk, waardoor het onderhoud eenvoudiger wordt.
  • Langere levensduur van waterleidingen: wanneer je een waterontharder installeert, lopen leidingen niet langer de kans dicht te slibben door kalk.
  • De levensduur van huishoudelijke apparaten, zoals vaatwasmachine, verwarmingsketel, strijkijzer, koffiemachine en wasmachine wordt verlengd met 30 % door een verminderde kalkaanslag.
  • Je verbruikt minder water, omdat leidingen niet meer dichtslibben.
  • Kalkaanslag zet zich vast op warmtewisselaars van onder meer vaatwasmachines, waterkokers, boilers en cv-ketels. Hierdoor zullen deze huishoudelijke apparaten harder moeten draaien om het gewenste resultaat te bereiken, met minder rendement en een hogere energiefactuur tot gevolg.
  • Je bespaart tot 50 % op aankoop van wasmiddelen en wasverzachter.
  • Je krijgt een blinkende, kalkvrije vaat uit een schone afwasmachine en hebt minder glansspoelmiddel nodig.
  • Je bespaart op de aanschaf van schoonmaaken wasmiddelen.
  • Zacht water is weldadig voor je huid en je haar.
  • Kalk in water kan de vezels van kleding tijdens het wassen beschadigen. Met een waterontharder blijven de kleuren van kledij en linnen langer mooi en voelen de materialen zachter aan.
  • De nieuwste waterverzachters hebben inwendige waterfilters op basis van actieve kool. Daardoor wordt niet alleen kalk uit het water gefilterd, maar ook andere onzuiverheden en zelfs gassen. Zo kan je genieten van heerlijk gezond drinkwater.

Extra info en tips voor het aankopen van een waterverzachter vind je hier.

Wat is een waterverzachter?

Een waterverzachter haalt het teveel aan kalk uit het leidingwater en wordt daarom ook wel een ontkalker genoemd. Hard water is slecht voor leidingen, kranen en huishoudtoestellen.

Hoe werkt een waterverzachter?

In een waterontharder wordt het leidingwater door een ionenwisselaar geleid. Een ionenwisselaar is een cilinder met daarin bolletjes van kunsthars.

Verontreinigende stoffen uit het leidingwater, zoals magnesium en kalk, blijven aan deze bolletjes kleven, waarna het zuivere, zachte water de leidingen instroomt.

Na een aantal dagen zijn de kunsthars bolletjes verzadigd en moeten ze ontdaan worden van de ongewenste stoffen. Wanneer dit zogenoemde regenereren plaatsvindt, wordt bepaald door de besturingseenheid van de waterontharder en geheel automatisch geregeld.

De besturingseenheid opent een aantal kleppen van de waterontharder, waardoor een hoeveelheid water naar een vat met zoutkorrels loopt.

Wanneer er wat zout in het water is opgelost, wordt het door de ionenwisselaar gespoeld, daarbij magnesium en kalk uit de kunsthars bolletjes meenemend, om vervolgens het vuile water af te voeren via het riool. Na een grondige spoeling van de ionenwisselaar kan het apparaat je weer dagenlang voorzien van zacht water.

Meer details over de werking van een waterverzachter lees je hier.

Waterontharder aan de muur

Is een waterverzachter iets voor mij?

Heb je een waterverzachter nodig? Dat hangt af van de hardheid van het water in je woning en van je persoonlijke voorkeur.

Bij zeer hard water zit er veel kalk in het water. Installatie van een waterverzachter wordt in dat geval sterk geadviseerd. Omdat kalkafzetting op verwarmingselementen en in leidingen anders voor serieuze problemen kunnen beginnen zorgen.

Om van een langere levensduur van je huishoudtoestellen, sanitair, textiel en glaswerk te genieten, is een wasverzachter dus een slim idee.

Let op

Moet je vaak je koffietoestel ontkalken, heb je last van verstopte kranen, moet je om de paar maanden nieuwe drinkglazen kopen? Of elke week je douchecabine schuren en je afdrogen met ruw aanvoelende badhanddoeken? Dan is een waterontharder wel degelijk iets voor jou!

Test waterhardheid in je woning

In vrijwel alle Vlaamse gemeenten is het water vrij hard. Dat zie je terug aan kalkresten in je koffiemachine, douche of kranen. Wil je exact weten hoe het met de hardheid van je leidingwater gesteld is? Dat kan je achterhalen met speciale teststrips.

Je houdt zo’n teststrip in het te meten water. De mate van verkleuring van de strip geeft een indicatie van de waterhardheid.

Dit is een grove manier om de hardheid te meten. Wil je het wat nauwkeuriger aanpakken? Dan is een meetset met een indicatorvloeistof een betere optie.

Je mengt in een buisje leidingwater met de indicatorvloeistof. Afhankelijk van de meetset krijgt het water een bepaalde kleur, waaraan je de waterhardheid kan aflezen.

Ontdek aanbod groepsaankoop waterverzachter

Ben je nieuwsgierig geworden naar een groepsaankoop van waterverzachters of ontharders? Wil je weten wat voor jouw situatie de beste oplossing is? Vraag hier een offerte aan om groepsaankopen onderling te kunnen vergelijken! Wij contacteren erkende, betrouwbare leveranciers en zoeken voor jou de beste aanbiedingen.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Vergelijk waterverzachter offertes
1*. Welk type dienst zoekt u?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.