Viessmann waterverzachters: kenmerken, opties en modellen

Met Viessmann waterverzachters geniet je van een langere levensduur van je waterverbruikende, elektrische huishoudtoestellen en sanitaire voorzieningen. Een ontharder beschermt ook je waterleidingen en je warmwaterinstallatie tegen kalkaanslag. In dit artikel lees je meer over de verschillende kenmerken van Viessmann waterontharders, hoe je ze installeert en uit welke modellen je kunt kiezen.

Belangrijkste kenmerken van Viessmann waterverzachters

Wat mag je verwachten van Viessmann waterontharders?

1. Elektronisch 

Viessmann waterverzachters zijn elektronisch. Ze ondersteunen verschillende opties, zoals het koppelen van het systeem met de VitoCare applicatie.

2. Display voor hoge gebruiksvriendelijkheid

Viessmann waterontharders beschikken over een handig display waarmee je het systeem gemakkelijk zelf instelt en monitort.

Het zwarte display van een van de elektronische Viessmann waterverzachters.

3. Waterverzachters op basis van ionenuitwisseling

De waterontharders van Viessmann werken op basis van ionenuitwisseling. De verzachters beschikken over 1 of meerdere harscilinders die de kalkionen uit het water filteren.

Meer weten over Viessmann en andere waterontharders?
Ontvang advies en offertes op maat. Verken het aanbod en bespaar!
arrow Ontvang offertes en advies op maat

4. Volumetrisch

Na een tijd raken de harscilinders van een waterontharder verzadigd. Om te verzekeren dat het systeem naar behoren blijft werken, is een regeneratiecyclus nodig. Tijdens die cyclus worden de harscilinders gespoeld met water en regeneratie- of onthardingszout.

Bij Viessmann waterverzachters wordt de regeneratie volumetrisch gestuurd. Dat betekent dat het systeem pas regenereert wanneer een bepaald aantal liters water onthard werd

5. Verschillende formaten: van compact tot industrieel

Viessmann heeft verschillende toestellen in zijn gamma. Van kleine compacte waterontharders voor kleine gezinnen tot grote industriële toestellen voor appartementen en ondernemingen met een hoog waterverbruik.

Het logo van Viessmann, een producent van waterverzachters, warmtepompen en andere huishoudelijke toestellen.

6. Levensduur en garantie: hoe lang gaat een Viessmann waterverzachter mee?

Bij goed onderhoud gaat een waterverzachter 20 tot wel 25 jaar mee. Viessmann geeft je 10 jaar garantie op je waterontharder.

Prijzen en voorwaarden vergelijken?
Ontvang gratis offertes op maat.

Optie: ViCare app integratie

Met de gratis ViCare app kun je de werking van je waterverzachter in real-time raadplegen. De app meldt bijvoorbeeld wanneer het nodig is om het zoutreservoir aan te vullen en geeft je inzicht in je waterverbruik.

Optie: lekdetectie en automatische afsluitlep

Een handige, optionele toevoeging aan je Viessmann systeem is de afsluitklep met lekdetectie. De afsluitklep sluit het water af wanneer een lekkage gedetecteerd wordt. Zo vermijd je waterschade en alle bijhorende zorgen en kosten.

Optie: actieve koolfiltratie

Bepaalde Viessmann toestellen, zoals de Vitoset Aqua Hybrid, ondersteunen actieve koolfiltratie. Daarover lees je verder in dit artikel meer.

Een voorbeeld van een actieve koolfilter: een capsule met een laag actieve koolstof, zand en andere korrels. Naast de capsule staat een glas zacht water. De achtergrond is felblauw.

Soorten Viessmann waterverzachters

Viessmann produceert verschillende modellen waterverzachters. Enkele van de meest recente lijnen:

Vitoset Aqua waterontharders

De Vitoset Aqua lijn bevat 5 modellen met een debiet van 15 tot 28 liter per minuut. De modellen verschillen onderling in formaat, debiet en capaciteit. Het gaat om traditionele waterontharders die kalk uit het water halen door middel van ionenuitwisseling.

Vitoset Aqua Hybrid: actieve koolfiltratie

De Vitoset Aqua Hybrid waterontharder haalt niet enkel kalk uit het water. Het zachte water wordt na de onthardingscyclus ook gefilterd met een actieve koolfilter.

Met die actieve koolfiltratie haalt het toestel eventuele resten van medicatie, pesticiden en herbiciden uit je leidingwater. De actieve koolfiltratie haalt ook alle eventuele chloorsmaak uit het drinkwater.

Viessmann industriële waterverzachters

Voor grote gebouwen waar veel water verbruikt wordt, heeft Viessmann ook industriële waterontharders in het aanbod. Ideaal voor…

  • Appartementsgebouwen en studentenkoten.
  • Ondernemingen en bedrijven waar kalk niet welkom is. Denk aan carwashes, wasseretten of horecazaken.
  • Ziekenhuizen, zorgcentra en andere instellingen.
Industriële waterverzachters van het merk Viessmann.

Prijs Viessmann waterverzachters

Viessmann toestellen kosten tussen de 1.000 en 2.500 euro. Ontvang je graag prijsvoorstellen op maat van jouw situatie? Gebruik dan het formulier onderaan deze pagina, of klik op onderstaande knop.

Ontdek de voordelen van een waterverzachter
Vergelijk offertes en bespaar!
arrow Ontvang offertes

Hoe moet je een Viessmann waterverzachter installeren?

Viessmann waterverzachters laat je installeren door een professional. Die zorgt niet enkel voor een correcte en veilige aansluiting, maar voert ook een grondige controle uit van de werkingsparameters. Zo kun je rekenen op een optimale werking van je waterverzachter.

Waar kun je een Viessmann waterontharder plaatsen?

Viessmann waterontharders zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en formaten. De kleinste modellen kun je in een keukenkast laten installeren. Grotere toestellen plaats je bijvoorbeeld in een garage of bergruimte.

Je plaatst de verzachters steeds in de buurt van een afvoerpunt en elektriciteitspunt. Laat de waterontharder zo dicht mogelijk bij de watermeter installeren. Zo geniet je van zacht water in heel je woning.

Een professionele installateur helpt je bij het vinden van de juiste installatieplek.

Een installateur sluit een Viessmann waterverzachter aan op de centrale waterleiding.

Wat is de beste waterverzachter voor jouw huishouden? Ontvang deskundig advies en 1 of meerdere offertes op maat

Ben je op zoek naar de beste waterverzachter voor bij jou thuis? Heb je vragen over de verschillende soorten waterontharders? Of wil je jouw waterverzachter laten installeren aan de beste prijs? Vul dan onderstaand formulier in.

Je ontvangt gratis en volledig vrijblijvende offertes en advies op maat. Zo krijg jij een antwoord op al je vragen, ontvang je prijsvoorstellen die je grondig kunt vergelijken, en vind je binnen de kortste keren de juiste oplossing voor je kalkprobleem!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Vergelijk waterverzachter offertes
1*. Welk type dienst zoekt u?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.