Aqua Sensor review: kenmerken, prijs en voor- en nadelen

Overweeg je de Aqua Sensor waterverzachter aan te schaffen, maar raadpleeg je graag eerst een review? In dit artikel vind je een objectief overzicht van de kenmerken en werking van deze waterverzachter. Je vindt hier ook de belangrijkste voor- en nadelen van de Aqua Sensor waterverzachter. Vergelijk je graag offertes voor de aanschaf en installatie van dit apparaat? Vul dan het formulier onderaan deze pagina in.

Wat is Aqua Sensor van Aqua Service?

De Aqua Sensor is een geavanceerde waterverzachter die bekend staat om zijn intelligentie en efficiëntie. De waterontharder wordt geproduceerd en verdeeld door Aqua Service. Het toestel wordt beschouwd als één van de zuinigste waterverzachters op de markt.

Het apparaat is sensorgestuurd. Dat betekent dat het zijn werking aanpast aan de hardheid van het water en op basis hiervan een nieuwe onthardingscyclus start. De waterontharder springt daardoor bijzonder zuinig om met onthardingszout.

Een schep met regeneratiezout voor de Aqua Sensor waterverzachter, een toestel met overwegend positieve reviews, tegen een blauwzwarte achtergrond met dramatische belichting.

Prijs: wat kost de Aqua Sensor waterverzachter?

Je betaalt ongeveer 1.175 euro voor de Aqua Sensor waterverzachter. Je zou het toestel binnen de 3 à 5 jaar volledig terugverdiend hebben, afhankelijk van je waterverbruik en andere factoren.

Prijzen voor Aqua Sensor en andere waterverzachters vergelijken?
Ontvang gratis en vrijblijvende offertes op maat.
arrow Ontvang offertes

Aqua Sensor: kenmerken en voordelen

Wat mag je verwachten van de Aqua Sensor waterverzachter?

1. Flexibel

Aqua sensor past zich aan aan het werkelijke waterverbruik van je gezin. Die flexibiliteit zorgt ervoor dat eenzelfde toestel geschikt is voor woningen met 1 enkele inwoner, maar evengoed voor gezinnen van 2 tot 10 personen. 

2. Sensor- of hardheidssturing

Waterverzachters op basis van ionenuitwisseling, zoals de Aqua Sensor, beschikken over harscilinders. In die cilinders gebeurt het ontharden van het leidingwater.

Het water stroomt door de cilinders, waar de harskorrels natrium- en calciumionen (ook wel de kalkionen) opvangt. Na een tijd raken de harskorrels verzadigd, en moeten ze gespoeld worden. Die spoeling wordt ook wel de regeneratie of regeneratiecyclus genoemd.

Wanneer die regeneratiecyclus wordt opgestart, hangt af van de sturing van de waterverzachter. De Aqua Sensor waterverzachter werkt met hardheid of sensorsturing. Dat betekent dat de regeneratiecyclus pas opstart wanneer de sensor een bepaalde waterhardheid detecteert.

Regeneratie gebeurt dus in functie van de hardheid van het leidingwater. De sensor registreert die verzadigdheid sneller dan de onthardingsharsen. Zo weet je zeker dat de regeneratie plaatsvindt net voor het apparaat geen water meer zou kunnen ontharden

De sensor zelf bestaat uit kunsthars en wordt mee gegenereerd tijdens de regeneratiecyclus. Zo blijft het systeem optimaal werken.

Die ingenieuze technologie onderscheidt het toestel van tijdsgestuurde en volumegestuurde waterverzachters. Die regenereren op een bepaald tijdstip, of wanneer een bepaald watervolume onthard werd. 

Een maatbeker met harskorrels uit de Aqua Sensor waterverzachter.

3. Zuinig met zout en water

Omdat die hardheidssturing garandeert dat de regeneratie pas plaatsvindt wanneer dat echt noodzakelijk is, is de Aqua Sensor waterontharder enorm zuinig. Je kunt rekenen op een minimaal gebruik van regeneratiezout en spoelwater.

Je zou tot 80 procent minder zout en spoelwater verbruiken dan met andere waterverzachters.

Kalk van binnenuit bestrijden?
Schakel een expert in!

4. Duurzaam en levenslange garantie

De Aqua Sensor waterverzachter zou een leven lang meegaan. Je mag ook rekenen op levenslange garantie, een zeldzaamheid op de Belgische waterverzachtermarkt.

5. Compact en eenvoudig te installeren

De Aqua Sensor is vrij compact en kan eenvoudig aangesloten worden op je (centrale) waterleiding.

Een mannenhand onder een moderne kraan die lijkt te zweven. Uit de kraan komt zacht water dat werd onthard door de Aqua Sensor waterontharder. De hand zit vast aan een pols met een zilveren horlogebandje.

6. Geen programmatie nodig – autonome werking

Het toestel hoeft niet geconfigureerd of ingesteld te worden. De geavanceerde sensor verzekert dat het toestel zich in realtime aanpast aan je werkelijke waterverbruik. Die volledig autonome werking zorgt voor een hoog gebruikscomfort gecombineerd met optimale prestaties.

7. Efficiënte ontkalking

Tot slot doet de Aqua Sensor wat een waterverzachter hoort te doen: water ontkalken. Je geniet dus de gewone voordelen van een waterontharder en zacht water. Minder kalkaanslag, een verlengde levensduur van je waterleidingen, huishoudelijke apparaten en warmwaterinstallatie, en meer.

Nadelen Aqua Sensor

Gebruikers van de Aqua Sensor zijn over het algemeen tevreden tot zeer tevreden. Het toestel werkt efficiënt en komt de beloofde besparing op regeneratiezout en spoelwater na.

Over de klantenservice van Aqua Service zijn de meningen verdeeld. Levertermijnen zouden niet altijd nageleefd worden, en niet elke klant lijkt even tevreden over de hulpverlening bij problemen.

Schuin bovenaanzicht van de handen van een installateur in blauwe overall die een Aqua Sensor waterverzachter aansluit op een centrale waterleiding.

Aqua Sensor waterontharder laten installeren? Vergelijk offertes en bespaar

Een waterontharder installeren, laat je over aan een expert. Heb je vragen over de Aqua Sensor waterverzachter? Ontvang en vergelijk je graag offertes op maat? Of heb je nood aan advies in je zoektocht naar de juiste waterverzachter? Vul dan onderstaand formulier in.

Je ontvangt gratis en volledig vrijblijvend advies en offertes op maat. Zo vind jij in een handomdraai de juiste oplossing aan de beste prijs!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Vergelijk waterverzachter offertes
1*. Welk type dienst zoekt u?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.