Culligan waterverzachter: prijs van de beste wateroplossingen op maat

Overmatig kalk is een lastig probleem. Zo kan het leiden tot flinke schade aan je waterleidingen en apparaten zoals wasmachines en vaatwassers. Gelukkig kun je deze problemen eenvoudig voorkomen en verhelpen met een hoogwaardige waterverzachter van Culligan. Maar wat is de prijs van een Culligan waterverzachter?

Lees onderstaand artikel en kom meer te weten over het merk Culligan, bekijk diverse modellen en vergelijk daarnaast verschillende offertes voor de installatie van een waterontharder. Ontdek of de Culligan of eerder een ander merk past bij jouw noden.

Wat kost een nieuwe waterontharder van Culligan?

De prijzen van de waterontharders hangen samen met de reeks, de inhoud en het vermogen van de waterverzachters. Er zijn dan ook wat prijsverschillen tussen de 3 ontharders voor particulieren.

De standaard Modernity-reeks modellen kosten tussen 500 tot 1.500 euro, maar het kan voor grotere modellen oplopen tot zo’n 3.500 euro.

Prijzen voor de kleinste, de Avenew en de wat grotere, de Evolife staan niet op de site van de fabrikant aangegeven. Prijzen op maat van jouw situatie kunnen snel aangevraagd worden. 

Vraag hier gratis offertes aan en ontdek vrijblijvend wat een waterontharder op maat van jouw huishouden zal kosten.

Contacteer gratis installateurs
Vergelijk offertes en bespaar honderden euro’s.

De voordelen van een Culligan waterverzachter

Culligan is een ware marktleider op het gebied van waterverzachting. De waterverzachters zorgen ervoor dat het water in jouw leidingen zacht blijven en kalk en magnesium niet blijven hechten.

De waterontharders van het merk zijn razend populair en bieden dan ook tal van voordelen. Zo zijn de ontharders zuinig in energieverbruik en kun je flink op reinigingsproducten besparen.

Zo is het gebruik van ontkalkingsproducten met de aanschaf van een waterverzachter niet meer nodig. Hiermee bespaar je niet alleen op je uitgaven, maar bespaar je ook schade aan het milieu.

Een waterleiding waarin te veel kalk is opgehoopt kan tot kalkaanslag leiden. Hierdoor ontstaat corrosie en kunnen apparaten zoals de vaatwasser en de wasmachine flink beschadigd raken.

Met een waterverzachter zorg je ervoor dat kalk en magnesium simpelweg uit de leidingen verwijderd kunnen worden en zorg je ervoor dat al jouw apparaten en waterleidingen weer lang mee kunnen gaan.

Daarnaast kan een waterverzachter veel schade voorkomen. Zo zorgen de waterverzachters ervoor dat je kleren schoner worden en langer mee gaan en je waterleidingen beter schoon blijven.

Ten slotte kan een waterverzachter de kwaliteit van het water flink verbeteren en zorgt het zachte water voor een betere huid en gezond haar.

Culligan waterverzachter: van kleine ruimtes tot grote huizen

De waterverzachters van Culligan zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen, afmetingen en eigenschappen. Elk model heeft zo zijn voor- en nadelen. We geven hieronder meer info over de 3 modellen voor particulieren.

Avenew en Evolife vervangen de vroegere Family-reeks

Culligan bracht eerder de family-reeks uit als kleiner alternatief op de nog steeds populaire Modernity-reeks. Nu werd deze reeks vernieuwd en uitgebreid. Zo kwamen de Avenew en Evolife tot leven.

Culligan waterverzachter: grote versus kleine

Avenew

Het kleinste toestel van Culligan is de Avenew. Het compacte toestel bestaat met een harsfilter van 9 liter of, voor net wat grotere gezinnen, van 20 liter. 

Beide modellen hebben een zoutvat in dezelfde behuizing dat 25 of 75 kg kan vasthouden.

Evolife

Gezinnen met een gemiddeld waterverbruik kiezen vaker voor de Evolife. Het toestel is niet compact, wat betekent dat het zoutvat in een aparte behuizing geplaatst moet worden. Er zal dus wat meer ruimte vrijgemaakt moeten worden in huis.

De Culligan Modernity-reeks

De modellen uit de Modernity-reeks zijn vooral geschikt voor grote huizen en zijn ideaal voor grootschalige waterprocessen en waterverbruik. De waterontharders zijn over het algemeen vaak volumegestuurd en voorzien van een handige zoutbak met sensor.

Ook worden de Modernity-reeks waterverzachters geleverd met een overzichtelijke OLED-display met vier regels en zijn de ontharders beschikbaar in diverse afmetingen. De prijzen zijn zeer uiteenlopend en variëren per model, capaciteit en inhoud.

Ontdek welk model het beste past bij jouw huishouden
Culligan of een ander merk? Ontdek het hier vrijblijvend.
arrow Ontvang gratis advies van experten

Wie is Culligan?

Culligan is de expert op het gebied van waterbehandelingstoepassingen voor zowel huishoudelijk, commercieel als industrieel gebruik.

Het bedrijf werkt al meer dan 80 jaar aan wereldwijde waterproblemen door middel van tal van geavanceerde systemen.

Naast waterverzachters is het bedrijf ook gespecialiseerd op het gebied van waterfiltratiesystemen, drinkwatersystemen met omgekeerde osmose en flessenwater en zoutafgifte. Daarmee draagt het bedrijf bij aan verfrissend, schoon en zuiver water.

Wanneer een Culligan waterverzachter kopen?

Wanneer jouw waterleidingen beschadigd zijn, of wanneer je veel last hebt van overtollig kalk in de leidingen of in apparaten zoals je wasmachine, is het aan te raden om een waterverzachter te installeren.

Hierdoor zorg je dat het water in jouw leidingen optimaal zacht blijft. Ook wanneer je dergelijke problemen op het gebied van overmatig kalk en magnesium wilt voorkomen kun je een waterverzachter installeren ter preventie van kapotte en beschadigde leidingen.

Ten slotte zijn waterontharders ideaal voor iedereen die de voorkeur geeft aan zacht water voor huid en haar en voor degenen die een waterverzachter van hoogwaardige kwaliteit wensen.

Zachte was dankzij waterontharder

Ook interessant voor jou:

Wat zijn de gemiddelde prijzen van waterontharders?

+
Gemiddeld betaal je voor een waterontharder zo’n 2.000 euro. Dit is sterk afhankelijk van het model, het merk en de capaciteit. Je zult ontharders kunnen vinden voor minder dan 1.000 euro, maar ook voor meer dan 3.500 euro.

Wat kost een compacte ontharder?

+
Een compacte waterontharder is een apparaat waar alle mechanismen in dezelfde behuizing zitten. Een compact model is vaak net wat duurder dan een duomodel, maar het is deze meerprijs meer dan waard.

Hoe weet je welke waterontkalker best bij jouw huishouden past?

+
Dit is afhankelijk van jouw waterverbruik en beschikbare ruimte en budget. Het is het beste om advies te vragen aan experts. Hun vakkennis zal je kunnen helpen om de perfecte keuze te maken.

Hoe vaak heeft een ontkalker onderhoud nodig?

+
Een waterontharder heeft minstens een jaarlijks onderhoud nodig. Heb je problemen, wacht dan niet en laat je installateur zo snel mogelijk kijken naar de oorzaak. Daarnaast is jaarlijks onderhoud vereist om de garantieperiode, zoals opgesteld door de fabrikant, te behouden.
Installateur waterontharder zorgt voor jaarlijks onderhoud thuis

Op zoek naar de beste waterverzachter? Vergelijk offertes

Ben je op zoek naar een geschikte waterverzachter van hoogwaardige kwaliteit? Dan ben je bij de waterverzachter modellen van het merk Culligan aan het juiste adres. Maar ook andere merken kunnen de ideale ontharder in hun aanbod hebben.

Vergelijk de diverse modellen van elk merk en vind het type dat het beste bij jouw situatie aansluit. Kijk naar de diverse afmetingen en functies en kies de gewenste harsinhoud.

Het installeren van een waterontharder kan een specialistische klus zijn. Zo moet je het systeem aansluiten op de riolering en op de waterleiding en is het daarnaast van belang om te zorgen voor een goede overloopaansluiting om overtollig water eenvoudig af te voeren.

Hierbij is kennis en vakmanschap van belang en staat nauwkeurigheid voorop. Gelukkig zijn er tal van vakmannen die je hierbij kunnen helpen. Zo kun je vrijblijvend advies vragen en kijken welke waterontharder voor jouw situatie het geschiktst is.

Ook kun je vrijblijvend offertes aanvragen en verschillende erkende installateurs met elkaar vergelijken. Hierdoor vind je ongetwijfeld de juiste waterontharder en installateur voor jouw klus.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Vergelijk waterverzachter offertes
1*. Welk type dienst zoekt u?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.