Bayard waterverzachter: prijs modellen 2024 en advies

Met een waterverzachter van Bayard tover je je harde water om in heerlijk zacht water. Maar wat is “hard” en “zacht” water nu eigenlijk? En waarom is de aankoop van een Bayard waterverzachter een verrijking? Ontdek hier de prijs van een Bayard waterverzachter.

Wie is Bayard?

De waterverzachters van Bayard vinden hun roots in België. Met ruim 52 jaar ervaring is Bayard inmiddels een van de wereld’s meest gewaardeerde producenten van waterontharders.

De verzachters van Bayard kenmerken zich onder andere door een relatief laag water- en zoutverbruik. Bovendien zijn Bayards waterontharders zeer milieuvriendelijk. De waterverzachters werken mechanisch en zijn beschikbaar in verschillende modellen: Onega, Tenero, Minima, Escosoft en Morava.

Waarom een Bayard waterontkalker kopen?

We zijn allemaal dol op water en kunnen niet zonder. De hele dag door gebruiken we water om van te drinken, te douchen en om onze kleren fris en schoon te houden. Helaas is geen enkele watersoort van nature 100% zuiver. Water zit namelijk vol met magnesium en calcium.

Hoewel deze mineralen goed zijn voor ons lichaam, zijn ze tegelijkertijd nadelig voor de kalkafzetting en leveren ze een aantal ongewenste problemen op.

Witte vlekken

Wanneer je net een gloednieuwe badkamer hebt geplaatst, zul je zien dat er binnen no-time witte vlekken ontstaan op de tegels en het sanitair. Hoe mooi je badkamer ook was, deze vervelende kalkaanslag poets je niet gemakkelijk meer weg.

Met een Bayard verzachter voorkom je het ontstaan van die vervelende kalkaanslag. Dat scheelt je weer heel wat poetswerk.

Kalkaanslag vermijden? Koop een waterverzachter van Bayard of een ander werk

Overtollig kalk veroorzaakt schade aan apparaten

Kalkvorming zorgt voor verstoppingen in leidingen en creëert kalkaanslag op badkamertegels, douchewanden en kraanwerk. Maar ook elektrische apparaten zijn de dupe van kalkophoping.

Boilers, wasmachines, koffiezetapparaten, waterkokers en vaatwassers slijten snel door de hardnekkige kalk. Het rendement van deze apparaten neemt al snel af en de factuur loopt maar op. Met een waterverzachter van Bayard vermijd je kalkvorming en tover je hard water om in zacht water.

Ontdek de voordelen van zacht water
Contacteer experten en ontvang advies op maat van jouw huishouden.
arrow Ontvang gratis en vrijblijvend advies

Het gamma aan waterverzachters

Er zijn talloze waterverzachters op de markt en allemaal werken ze net iets anders. Zo halen sommige modellen het calcium en magnesium uit het water, terwijl anderen het ontstaan van kalk door de mineralen juist voorkomen.

Bayard produceert zowel elektrische als hydraulische modellen. We zullen de verschillende modellen van Bayard verder toelichten.

Werking ontharder via ionenuitwisseling

Onega

Hét paradepaardje van Bayard’s waterverzachters is de Onega. Deze topper valt op door zijn frisse en moderne uitstraling. De unieke vulopening zorgt ervoor dat het bijvullen van zout ergonomisch verloopt.

Dit hydraulische apparaat verbruikt tot wel 50% minder water en zout dan een klassieke ontharder en heeft 9 verschillende manieren voor de installatie. En bovenal niet te vergeten: de verzachter werkt zonder elektriciteit.

Tenera

Een compact model onder de waterontharders is de Tenera. Alle onderdelen van deze waterverzachter bevinden zich in één behuizing. De Tenera werkt op 230 volt elektriciteit, waterdruk of batterijen.

Minima

Bayard’s Minima is een compacte simplex waterontharder. In tegenstelling tot duo modellen bevinden alle onderdelen van de Minima waterontharder zich in één behuizing. Dit model werkt op waterdruk waardoor een 230 volt aansluiting of batterijen niet nodig zijn.

Ecosoft

De Ecosoft werkt zonder elektriciteit en is een uiterst compact Duplex model. Deze waterontharder is geschikt voor gebruik van zoutblokken en bevat een uitneembaar zoutreservoir. Met een Ecosoft heb je altijd zacht water.

Morava

Als je voor ecologisch kiest, dan kies je voor de Morava verzachter. Dit 100% ecologische model verzorgt 24/7 zacht water. Met een uitneembaar zoutreservoir is het apparaat makkelijk bij te vullen. Dit Duplex model werkt zonder elektriciteit.

Op zoek naar een specialist?
Ontdek welk model het beste past bij jouw huishouden.

Bayard waterverzachter kiezen: beslissende factoren

Nu we diverse modellen van Bayard waterverzachters hebben benoemd, welke kies je? De keuze voor een waterontharder is afhankelijk van een aantal factoren. Let bij aankoop van een verzachter op het type, de capaciteit van de waterontharder, de prijs en het onderhoud.

Type waterontharder

De ontharders van Bayard zijn in meerdere modellen leverbaar. Sommige systemen bestaan uit losstaande modules, en bij anderen kun je kiezen voor een compact model waarbij alle componenten onder één behuizing zijn ondergebracht.

Kijk van tevoren ook goed na of het om een enkelcilinder model (Simplex) of een Duplexsysteem gaat. Wanneer je constant over zacht water wil beschikken kies je voor een Duplexsysteem.

Vind je het niet erg dat het apparaat soms kortdurend moet regenereren, waardoor je tijdelijk niet over onthard water beschikt? Kies dan voor een Solex systeem.

Solex verzachters hebben doorgaans een bypass die ingeschakeld wordt tijdens het regenereren. Zo kun je, waar nodig, altijd gebruik maken van standaard leidingwater.

Capaciteit waterontharder

Om een goede waterontharder uit te kiezen is het van belang te weten hoeveel water je ongeveer gebruikt per jaar. Waterverzachters kunnen slechts een bepaalde capaciteit aan water ontharden, waarna ze enige tijd verzadigd zullen zijn met kalk.

Wanneer de ontharder vol is met kalk zal het apparaat moeten regenereren. Dit houdt in dat het kalk afgevoerd wordt naar het riool. Hoeveel water je gebruikt, kun je achterhalen middels een factuur van het waterbedrijf.

Wat kost een goede betaalbare waterontharder: gemiddelde prijzen

De prijs van een waterontharder van Bayard hangt onder meer af van de grootte van een gezin of huishouden en het waterverbruik.

Met elektrische waterontharders heb je meer mogelijkheden door de elektrische sturing. Houd er echter wel rekening mee dat elektrische apparaten meer elektriciteitskosten opleveren, en daarmee de rekening van de energieleverancier dus ook.

Elektronisch gestuurde waterontharders zijn in de regel dan ook duurder dan mechanisch gestuurde modellen.

Ook het zoutverbruik van de waterverzachter kan verschil maken in de prijs. Hoewel zoutkorrels evengoed functioneren, is blokzout duurder dan korrelvormig zout. Dit komt doordat het bijvullen van blokzout makkelijker en tijdbesparender is.

Onderhoud waterverzachter

Let bij aankoop van een Bayard ontharder niet alleen op de prijs. Ook het onderhoud van de waterverzachter is van belang.

Onderdelen van hoge kwaliteit gaan langer mee en vergen nauwelijks onderhoud. Rubbers, kleppen en andere afdichtingen in het systeem kunnen, wanneer ze van lage kwaliteit zijn, op den duur storingen veroorzaken en leiden tot vervelend dure reparaties.

Oude waterverzachter vervangen door nieuwer model

Vergelijk gratis offertes en ontdek welke waterverzachter best past bij jouw huishouden

Contacteer hier vrijblijvend experten, krijg gratis advies en offertes op maat, vergelijk de prijsoffertes en bespaar kosten. Zo weet je zeker dat je de beste keuze maakt en geniet je jarenlang van een ontharder die perfect afgestemd is op jouw situatie.

Vind daarnaast installateurs uit jouw buurt die met hun vakkennis een juiste installatie kunnen garanderen waardoor je een langere levensduur van het toestel krijgt. 

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Vergelijk waterverzachter offertes
1*. Welk type dienst zoekt u?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.