Minimax waterontharder prijs: voordelen en review

Een Minimax waterontharder is de perfecte oplossing voor kalkaanslag op de kraan, kalk in het drinkwater, of bij zeer hard water. Lees hier alle essentiële informatie voordat je een Minimax waterontharder aanschaft: de prijs, de voordelen en onze uitgebreide review.

Wat is de een Halutec ontkalker: beter bekend als Minimax

Minimax is de merknaam van de waterontharder van Halutec. Het is het enige model van het Engels-Belgische bedrijf dat hard water, dat schadelijk is voor de gezondheid en de leidingen, omzet in zacht, aangenaam en gezond water.

De Minimax is een waterontharder op zout. Dit betekent dat hij werkt met kleine, homogene harsmoleculen die de kalk uit het harde water filteren.

De harstank, gevuld met onthardingszout, vervangt de magnesium- en calciumionen door natriumionen en neutraliseert zo het harde water.

Een waterontharder van Minimax is dus gebaseerd op een uitwisseling van calcium- en magnesiumionen. Die ionenuitwisseling filtert het water, waardoor het zachter wordt en zelfs beter smaakt. Wat deze ontkalker uniek maakt, is het feit dat hij niet één maar twee onthardingstanks heeft.

Minimax waterontharder in huis geeft zacht drinkwater

Hoeveel kost een Minimax waterverzachter?

In het algemeen ligt de prijs van een Minimax waterontharder tussen 1.500 en 2.500 euro. De meeste waterontharders van Minimax werken op zout en kosten ongeveer 2.000 euro.

Het is daarmee niet de goedkoopste, maar zeker ook niet de duurste in het segment. Uiteraard varieert de kostprijs van een Minimax waterontharder afhankelijk van bepaalde parameters. Afhankelijk van het type of de grootte zal de prijs van de waterverzachter hoger of lager uitvallen.

Bij Minimax is de installatie steeds in de prijs inbegrepen. Dit betekent dat de enige extra uitgaven die je zult moeten maken, de kosten zijn voor het bijvullen van het zout en eventueel extra onderhoud.

Ontvang gratis en vrijblijvend tot 5 offertes van specialisten
Vind in een paar minuten de beste prijs voor jouw waterverzachter.
arrow Vergelijk vrijblijvende offertes

Hoe werkt de ontharder? De voordelen ervan op een rijtje

De Minimax waterontharder heeft vele uitstekende kwaliteiten in vergelijking met andere ontharders op de markt. Minimax ontwikkelt voortdurend betere modellen en staat vaak bovenaan de bestsellerlijst in België.

Voordeel 1: hoogwaardige waterontharder

Minimax staat bekend als een kwaliteitsmerk. De waterontharder verwijdert effectief kalkaanslag in je leidingen, wat resulteert in merkbare voordelen voor je hele woning.

Dankzij een Minimax waterverzachter beschik je constant over onthard water, zelfs tijdens de automatische spoeling van het toestel of het regeneratieproces.

Voordeel 2: milieuvriendelijk

Met de geoptimaliseerde automatische reiniging van de Minimax bespaar je aanzienlijk op je waterverbruik, wat goed is voor zowel het milieu als je portemonnee.

De Minimax waterontharder draagt ook bij aan een langere levensduur van huishoudelijke apparaten zoals wasmachines, vaatwassers en koffiezetapparaten, en beschermt de waterleidingen in je huis.

Voordeel 3: compact

De waterontharders van Minimax zijn bijzonder compact en veelzijdig in installatiemogelijkheden. Door hun geringe formaat, vergelijkbaar met dat van een computertoren, passen ze makkelijk in een kast of onder de gootsteen.

Bovendien zijn de toestellen zeer gebruiksvriendelijk en functioneren ze volkomen geruisloos, wat bijdraagt aan het comfort in je huis.

Contacteer experten op maat
Geniet snel van alle voordelen van ontharders.

Voordeel 4: mechanische ontharder

De Minimax is een mechanische waterverzachter: ze werkt op basis van waterdruk en verbruikt geen elektriciteit. Dit maakt deze ontkalkers des te praktischer en milieuvriendelijker.

Je hoeft je geen zorgen te maken over waterzuivering bij een stroomstoring, want een Minimax waterontharder blijft gewoon werken.

Voordeel 5: gebruiksvriendelijk systeem met zoutblokken

Minimax is bekend om zijn doeltreffende eenvoud. Een goed voorbeeld hiervan is het Minimax zoutblokkensysteem. Met twee zoutblokken van 4 kg is het systeem makkelijker bij te vullen dan ontharders die werken met grote zakken zout van 25 kg.

Het vervangen van het onthardingszout van Minimax is erg eenvoudig:

  • Stap 1: je verwijdert de kap van het zoutreservoir.
  • Stap 2: heeft het zout de rode streep bereikt, dan plaats je 2 nieuwe zoutblokken op de vorige.
  • Stap 3: je plaatst de kap terug op de waterontharder. Meer is het niet.

Ter informatie: één zoutblok is goed voor ongeveer één tot twee maanden gebruik voor een huishouden van vier personen bij een gemiddelde waterhardheid.

Overtuigd door alle voordelen?

De voordelen van een waterontharder zijn talrijk. Ben je geïnteresseerd in de prijzen van waterontharders? Vraag dan hier een gedetailleerde prijsofferte voor een waterontharder en vind de ideale ontharder voor jouw huishouden.

Onze review: welke garanties biedt Minimax?

Door het gebruik van hoogkwalitatief materiaal, de vakkundige installatie door de installateurs en hun jarenlange ervaring heeft Minimax een goede reputatie.

Mocht je toch een probleem ondervinden met het toestel, dan biedt Minimax klanten een garantie van tien jaar. Om een correcte werking van de waterontharder te waarborgen dekt deze garantie:

  • Herstelling
  • Vervanging van defecte onderdelen
  • Verplaatsingskosten

Het team biedt ook onderhoudsdiensten aan voor de ontkalker, optioneel in de vorm van een onderhoudscontract. Regelmatig onderhoud helpt actief om defecten te voorkomen.

Mocht er toch een probleem optreden, dan ontvang je onmiddellijk een gepersonaliseerde diagnose voor je Minimax waterontharder.

Bovendien heb je bij Minimax te maken met slechts één contactpersoon, wat de communicatie aanzienlijk vereenvoudigt.

Klantvriendelijk bedrijf Minimax

Waterontharder kopen? Ontvang vrijblijvende offertes en vergelijk de prijzen

Heb je problemen met het harde leidingwater in jouw woning? Investeer dan in een waterontharder en geniet van de vele voordelen van zacht water.

Heeft Minimax je overtuigd? Of wil je nog enkele andere waterontharder merken ontdekken? Vul dan onderstaand formulier in en ontvang gratis offertes van waterverzachter installateurs in je buurt.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Vergelijk waterverzachter offertes
1*. Welk type dienst zoekt u?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.