Prijs waterverzachter Van Marcke: prijsbepalende factoren, modellen en ervaringen

Benieuwd naar de prijs voor een waterverzachter van Van Marcke? In dit artikel ontdek je welke waterverzachters je kunt aanschaffen bij Van Marcke, welke modellen het bedrijf zelf op de markt bracht en hoeveel die kosten. Je vindt hier ook een overzicht met de belangrijkste kenmerken van de waterverzachters uit de Aqua-o-Matic series. Prijzen vergelijken of nood aan informatie op maat? Gebruik het formulier onderaan deze pagina of druk op onderstaande knop.

Wat kost een Van Marcke waterontharder?

Van Marcke verdeelt verschillende waterverzachters, waaronder verschillende modellen van het merk Pentair. Het bedrijf bracht ook zelf enkele waterontharders op de markt: de Aqua-o-Matic waterontharders. Een overzicht met richtprijzen: 

ModelHarsinhoudRichtprijs
Aqua-o-Matic Compact Eco Mini10 liter€ 1.200 – 1.400
Aqua-o-Matic Compact Eco Maxi21 liter€ 1.300 – 1.600
Aqua-O-Matic – Map VE klein25 literprijs via offerte
Aqua-O-Matic – Map VE groot50 literprijs via offerte
Prijzen op maat vergelijken?
Ontvang gratis en vrijblijvende offertes en bespaar!
arrow Ontvang offertes op maat

Installatie en onderhoud

Je kunt bij Van Marcke ook terecht voor de installatie, configuratie en het onderhoud van je waterontharder. Door het systeem aan te laten sluiten door een expert, garandeer je een goede werking van je wateronthardingsinstallatie.

Ook met regelmatig professioneel onderhoud garandeer je dat het systeem optimaal blijft werken. 

Nood aan meer informatie over het onderhoud en/of de installatie van een waterontharder? Stel je vragen via het formulier onderaan deze pagina.

Een expert met grijze werkhandschoenen en een blauw met wit geruit hemd installeert een Van Marcke waterverzachter voor een lage prijs.

Modellen en review 2024

Van Marcke produceert, verdeelt en installeert waterontharders op basis van ionenuitwisseling. Zulke toestellen beschikken over een harscilinder die de kalkdeeltjes uit het water filtert.

Na verloop van tijd raken de harskorrels in de cilinder verzadigt. Op dat moment moet de waterontharder zichzelf regenereren.

Het systeem spoelt zichzelf met water en onthardingszout. Dat proces staat bekend als de regeneratiecyclus. Het bedrijf bracht verschillende van deze klassieke waterontharders op de markt.

Wat mag je verwachten van de verschillende Van Marcke toestellen?

Aqua-o-Matic Compact Eco Mini en Maxi

De Aqua-o-Matic Compact Eco waterverzachters zijn simplex waterontharders. Ze beschikken elk over 1 harscilinder. Daarnaast beschikken ze over een ingebouwd zoutreservoir. Het zijn elektrische toestellen die voorzien zijn van een handig bedieningsdisplay.

De regeneratie gebeurt volumegestuurd. Dat betekent dat de regeneratiecyclus pas wordt opgestart wanneer het systeem een bepaald watervolume heeft onthard. Zo garandeert het toestel een zo zuinig mogelijk verbruik van regeneratiezout en spoelwater.

De Aqua-o-Matic Compact Eco Mini heeft een harsinhoud van 10 liter. Het Maxi model heeft een harsinhoud van 21 liter: ideaal voor grotere gezinnen.

Zacht water aan de laagste prijs?
Vergelijk offertes en bespaar!

Aqua-o-Matic – Map VE

Heb je een groter waterverbruik? Dan zijn de Aqua-o-Matic Map VE waterverzachters een interessante optie. Het gaat om waterontharders met een grotere capaciteit en een apart zoutreservoir.

De toestellen nemen daardoor wat meer plek in, maar het ruime zoutreservoir verzekert dat je de zoutvoorraad niet frequent moet aanvullen.

De toestellen in deze serie beschikken, net als de Compact Eco toestellen, over een enkele harscilinder. Die cilinders zijn echter aanzienlijk groter: je hebt de keuze tussen apparaten met een harsinhoud van 25 en 50 liter.

Net als de toestellen uit de Compact Eco reeks zijn deze waterverzachters volumegestuurd

Close-up van een kraan waaruit water stroomt dat werd onthard met een Van Marcke waterverzachter.

Welke waterverzachter biedt de beste oplossing voor jouw huishouden? Vergelijk opties en offertes

Ben je op zoek naar de juiste waterverzachter voor jouw huishouden? Heb je nood aan informatie over de verschillende mogelijke oplossing? Of wil je graag prijzen vergelijken voor de aanschaf en installatie van een waterontharder die past bij jouw gezin? Vul dan onderstaand formulier in.

Je ontvangt gratis en volledig vrijblijvende offertes op maat en advies van specialisten. Zo vind je binnen de kortste keren een oplossing die past bij je noden en budget!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Vergelijk waterverzachter offertes
1*. Welk type dienst zoekt u?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.