BWT waterverzachters: modellen en prijzen

Hard water kan schadelijk zijn voor apparatuur voorzien met een verwarmingselement, bijvoorbeeld je wasmachine. Het calcium en magnesium slaat neer op het verwarmingselement waardoor deze minder effectief werkt. Het verhoogt je stroomverbruik en verlaagt je levensduur. De oplossing: een BWT waterverzachter.


Wat kost een BWT waterverzachter?

De BWT waterverzachter is in prijs erg verschillend, maar dat heeft zo zijn redenen.

Het vergelijken van prijzen is slim. Maar kijk niet alleen naar de prijs, maar ook naar de kosten van zoutverbruik, het gebruiksgemak en de ervaringen van andere gebruikers.

Wil je de juiste BWT waterverzachter kopen, dan vind je hier een overzicht van de 4 types die BWT produceert.

Een compacte, simplex waterontharder
  • BWT AQA Perla C: de waterontkalker van BWT serie Perla is intelligent en zuinig, plus hij is makkelijk te programmeren. Hij is te verkrijgen met 3 verschillende harsvolumes en de prijs begint vanaf 1.000 euro.
  • BWT Perla Silk: deze is verkrijgbaar in 2 verschillende harsvolumes en is daardoor een huishoudelijke waterontharder voor een modern levenscomfort. De prijs begint vanaf 3.000 euro.
  • BWT AQA Life: AQA Life is een zuinige ontharder met 2 harssystemen, geschikt voor toepassingen met een klein maar continu debiet. Qua prijsklasse verschilt deze niet veel van de Perla Silk, hij is verkrijgbaar vanaf 3.000 euro.
  • BWT Perla Seta: de Seta is toch wel de topper in de serie van BWT. Hij is uitgerust met hedendaagse beveiliging: de watertoevoer wordt afgesloten in geval van een lek in het systeem of bij overlopen van de zoutbak. Wanneer de draadloze sensoren een lekkage detecteren, sluit hij vanzelf af. Te krijgen vanaf 4.300 euro.
Vergelijk offertes en bespaar
Ontvang tot 5 gratis offertes op maat van jouw budget.

BWT waterverzachters: onze top 3!

We gaan wat meer in de details treden. In de vorige alinea hebben we al een aantal producten van BWT besproken en in welke prijsklassen ze ongeveer vallen.

Maar je hebt er natuurlijk niets aan als je de specificaties van de waterverzachter niet weet. We gaan daarom de top 3 waterverzachters één voor één bespreken.

BWT waterverzachter AQA Perla

De AQA Perla is een simplex waterontharder, dat wil zeggen dat het ontharde water gemeten wordt door het apparaat. Op het moment dat de cilinder verzadigd is start direct het regeneratieproces.

Daardoor is het dus een ontzettend zuinige en intelligente ontharder. Het toestel is te verkrijgen in 3 uitvoeringen en is daardoor de best verkochte ontharder uit het gamma van BWT. Het harsvolume verschilt in 10, 16 of 20 liter. Des te meer volume, des te minder snel de cilinder verzadigd is.

Omdat hij in pakket beschikbaar is, heb je alle element zelf tot je beschikking om de volledige waterbehandelingsinstallatie eenvoudig en correct te plaatsen.

BWT Aquadial Softlife

Ook de Aquadial Softlife is in 3 formaten beschikbaar, 1015 of 25 liter. De 10 liter variant wordt gezien als uitermate geschikt voor een gemiddeld huishouden. Het compacte formaat ontharder is ideaal voor in een keukenkast of zelfs in de meterkast.

Deze BWT waterontharder kun je instellen via een microprocessor en regenereert op basis van volume of tijd. Bij een volumegestuurd proces wordt gekeken wat het waterverbruik is en bepaalt wanneer er geregenereerd moet worden.

Een tijdgestuurde regeneratie vindt plaats op een vast tijdstip. Indien er een lange periode geen regeneratie heeft plaatsgevonden, voert de BWT waterontharder er toch een uit.

BWT Bestsoft 11

BWT Bestsoft onthardingssystemen zijn ideaal voor de inbouw in de toevoerleiding van professionele vaatwassers in de horeca. Hij is compact en krachtig en heeft daarbij ook nog een mooi design.

Omdat hij onderhoudsarm is en energie-efficiënt past hij perfect in een restaurant of bar. Het harsvolume van de Bestsoft is 12 liter en heeft een afmeting van 270 x 480 x 532 millimeter.

Vind je het moeilijk om de weg te vinden tussen alle beschikbare ontharders?
Contacteer gratis experten en ontvang vrijblijvend advies op maat.
arrow Ontdek wat de perfecte ontharder voor jouw huishouden is

Wat heeft een BWT waterverzachter te bieden?

Iedereen zit natuurlijk met zijn eigen persoonlijke situatie. Daarom hebben we hierboven voor jou een opsomming gemaakt van de waterverzachters die in ieder huishouden passen.

Heb je een klein huishouden van 1 à 2 personen? Dan kun je kiezen voor de waterverzachter van BWT met 10 liter volume. Des te groter je huishouden, des te meer volume je neemt.

Een positieve ervaring met een BWT waterverzachter kan ertoe leiden dat je deze aanbeveelt aan familie en vrienden, bijvoorbeeld aan degenen met een eigen restaurant. Deze kunnen dan gebruik maken van de compacte en efficiënte waterontharder BWT Bestsoft 11.

Geniet van zacht water voor het hele gezin

Aandachtspunten bij je BWT waterontharder

Hoe waterverzachter onderhouden?

Elke waterontharder dient op regelmatige wijze onderhouden te worden om de goede werking te kunnen garanderen. Je kunt het beste een installateur het toestel laten controleren op een aantal kritische punten.

Houd er rekening mee dat de genoemde prijzen vaak exclusief onderhoud en de kosten van het onthardingszout zijn. Zorg er dus ook voor dat je altijd een voorraad van onthardingszout in huis hebt.

Vind een professional die bij jou past
Vul het offerteformulier gratis en vrijblijvend in en kom in contact met experten.
arrow Ontvang offertes

Welk zout kiezen?

Als je een apparaat van BWT bestelt, kun je direct het zout voor de waterverzachter erbij bestellen.

Het zout zorgt er namelijk voor dat de hars wordt vrijgemaakt van de opgenomen kalk. Men noemt het ook wel regeneratiezout. BWT biedt 3 verschillende soorten regeneratiezout aan:

  1. Ingedampt zout: dit is de effectiefste en zuiverste soort regeneratiezout, die BWT verkoopt. Je apparaat blijft hiermee het langste schoon en efficiënt.
  2. Rotszout: de korrels zijn ruw en weinig bewerkt. Ze werken goed, maar bevatten veel onzuiverheden; hierdoor ontstaat aanslag.
  3. Zeezout: zeezout vervuilt door het lagere aantal onzuiverheden minder dan rotszout, maar meer dan ingedampt zout. Dus, het is een mooie tussenweg.
Verschillende soorten spoelzout

Vergelijk offertes en ontdek wat de beste waterontharder is voor jouw situatie

Overtuigd van de voordelen die zacht water je kan bieden? Vul het onderstaande offerteformulier vrijblijvend in. Kom in contact met installateurs en ontvang tot 5 gratis offertes. Vergelijk de prijzen en vind een ontharder op maat van jouw situatie en budget.

Zo weet je niet alleen zeker dat je een waterontharder koopt die perfect past bij jouw gezin, maar ook dat je in zee gaat met een professionele installateur die zorgt voor een juiste plaatsing. En dat is van groot belang om een lange levensduur te garanderen. 

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Vergelijk waterverzachter offertes
1*. Welk type dienst zoekt u?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.