Vergelijk de beste waterverzachter merken in 2024: prijs en werking

Steeds meer merken brengen waterverzachters op de markt. De kwaliteit van de waterontharders gaat er sterk op vooruit terwijl de toestellen goedkoper worden. Daarnaast zijn waterontharders eigenlijk onmisbaar om een lange levensduur van je huishoudelijke apparaten te garanderen, zorgen ze voor een gezonde huid en bespaar je heel wat op je energiekosten. Kortom, het biedt enkel voordelen. Ontdek hier welk merk het beste past bij jouw huishouden en budget.

Welke merken waterontharders zijn er?

Met de groeiende vraag naar waterverzachters komen er ook steeds meer merken die het toestel aanbieden. Een aantal merken heeft zich al jarenlang gevestigd als betrouwbare aanbieder van de waterverzachter.

Ze bouwden hiermee een goede reputatie op als leverancier van efficiënte, duurzame en betrouwbare waterontharders. We zetten enkele van deze betrouwbare merken op een rijtje.

Waterverzachter: verschillende soorten en merken

1. Bayard

Het Belgische bedrijf met meer dan 50 jaar ervaring biedt verschillende soorten waterontharders aan. Ze staan bekend om hun energievriendelijkheid, efficiëntie en lage onderhoudsvereisten. Hun meest verkochte type, de Onega, heeft geen elektriciteit nodig en gaat extra zuinig om met spoelzout.

2. Minimax waterontharder

De tweede in de lijst is opnieuw een Belgisch bedrijf. Het is een vooraanstaand merk dat kwalitatieve compacte waterverzachters aanbiedt. Hoewel de toestellen over het algemeen iets duurder zijn dan die van de andere merken, compenseert de fabrikant dit met een indrukwekkende garantieperiode van maar liefst 10 jaar. Dit kan wel enkel gegarandeerd worden bij een jaarlijks onderhoud van de waterontharder. Je zult dan tientallen jaren kunnen genieten van zacht water.

3. Delta

De waterverzachters van Delta, eveneens gemaakt in België, zijn steeds mechanisch gestuurde toestellen. Dit wil zeggen dat ze werken zonder stroom te gebruiken. Een normale waterdruk is voldoende om het toestel goed te laten werken. 

Ze bieden compacte, simplex toestellen aan. Hier zit alles wat het toestel nodig heeft in 1 behuizing en er is één onthardingscilinder. Er zitten ook niet compacte en duplex modellen in hun gamma. De niet compacte toestellen hebben een losstaand zoutreservoir. Dit maakt het toestel vaak onderhoudsvriendelijker, maar je hebt meer ruimte nodig.

Een duplex systeem beschikt over twee onthardingscilinders. Dit zorgt dat je ook tijdens de regeneratie nog zacht water krijgt. De toestellen zijn minder geschikt voor particulieren en zijn ook wat duurder.

4. Van Marcke

Het, opnieuw, Belgisch bedrijf heeft een gevestigde naam in de sanitairbranche en kon daarom niet achter komen wanneer het gaat over waterontharders. Van Marcke biedt twee waterontharders aan, ontworpen met aandacht zowel op prestaties als op design.

5. Best Water Technology (BWT)

BWT heeft 4 modellen waterontharders op de markt gebracht, met prijzen die sterk uiteenlopen. De goedkoopste start aan 1.000 euro en de duurste aan 4.300 euro. Er zijn uitvoeringen beschikbaar voor elke gezinssamenstelling en beschikbare ruimte.

De compactste waterverzachters zijn wat duurder dan de grotere toestellen, maar ze passen dan wel probleemloos in een keukenkast. 

Elk model kan in verschillende capaciteiten verkregen worden, ook de compact waterverzachters. Door het grote aanbod van BWT kun je een toestel kiezen waarvan de capaciteit perfect aansluit op jouw behoeften.

Wat is het beste en goedkoopste waterontharder merk?

Het beste merk en het goedkoopste merk zijn kenmerken die je moeilijk kan samenzetten. De beste waterontharder is in elke situatie anders.

De goedkoopste waterverzachter in aankoop kan eenmalig interessant lijken, maar kan na verloop van tijd duurder uitkomen.

Verbruikt het toestel meer spoelzout, meer elektriciteit en is de levensduur kort? Dan kost het je al snel tot wel dubbel zo veel als een kwalitatievere waterverzachter. 

De opgesomde merken staan bekend om hun kwalitatieve producten. Naast de eerdergenoemde merken zijn er nog vele andere betrouwbare merken, zoals Viessmann, ClearWater, Durlem, Culligan en Aqua Service. 

Zie je door de bomen het bos even niet meer? Vraag dan raad aan onze experten. Zij helpen je de beste keuze te maken voor een apparaat op maat van jouw situatie en budget.

Op zoek naar ervaren installateurs?
Contacteer hier gratis ervaren installateurs en krijg advies op maat.
arrow Ontvang offertes en advies op maat

Waarop letten bij het kopen van een merk waterontharder?

Bij het overwegen van de aanschaf van een waterontharder van een bepaald merk zijn er verschillende aandachtspunten die je mee in overweging moet nemen. Het is belangrijk een merk te kiezen dat past bij jouw wensen en noden. Hieronder enkele essentiële punten:

De werking van de waterverzachter

Er is een grote verscheidenheid aan technologieën en verschillende merken bieden een verschillende werking aan. Sommige merken hebben waterverzachters die gebruik maken van ionenuitwisseling, terwijl sommige werken met omgekeerde osmose of andere innovatieve technologieën.

Het is belangrijk te kijken welke werking het meest geschikt is in jouw situatie en een merk te kiezen dat specialiseert in deze werking. Om zeker te zijn dat het merk geschikt is vraag je best advies aan ervaren installateurs.

Grote versus kleine waterontharder

Prijzen van de merken onderling

Afhankelijk van de hierboven genoemde werking zal het apparaat in een prijsklasse terechtkomen. Maar dit is niet de enige belangrijke indicator. De 3 belangrijkste factoren zijn:

  • Type toestel
  • Capaciteit
  • Merk 

Deze laatste, het merk, is de factor die we hier bespreken. Je betaalt (zoals bij allerlei producten het geval is) soms gewoon een meerprijs voor het merk.

Vraag zeker prijsoffertes bij verschillende installateurs voor meerdere merken. Ze werken niet allemaal met dezelfde merken en de prijzen kunnen onderling nog eens verschillen. 

Een waterontharder van een voorstaand merk is dus meestal een stuk duurder dan een waterverzachter van een onbekend merk. De kost is meestal rechtstreeks verbonden met de kwaliteit.

De hogere initiële kost wordt gecompenseerd door een langere levensduur en betere prestaties op lange termijn. Ook de garantietermijn en -voorwaarden zullen beter zijn. 

Vergelijk alle waterverzachter merken

Op zoek naar experts voor de aankoop en onderhoud van jouw waterontharder? Contacteer ze hier gratis

Overtuigd van de vele voordelen die een waterverzachter je huishouden kan bieden? Vul dan het onderstaande offerteformulier in.

Zo contacteer je experten uit jouw buurt voor gratis advies en ontvang je tot 5 vrijblijvende offertes op maat van jouw situatie. Vergelijk je de offertes dan kun je wel honderden euro’s besparen

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Vergelijk waterverzachter offertes
1*. Welk type dienst zoekt u?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.