Waterontharder met co2-injectie: voordelen, prijs en alternatieven

Wie leidingwater zegt, beseft meteen ook dat kalkaanslag mogelijk is. Daarom is het noodzakelijk om uit te kijken naar traditionele waterontharders, en meer bepaald naar waterontharder met co2-injectie. Traditionele waterontharder zorgt ervoor dat hard water omgezet wordt in zacht water. Co2 in het water injecteren is een van de manieren om hard water te bestrijden en om te vormen tot zacht water. In onderstaande tekst kom je alles erover te weten om tot onthard water te komen, inclusief voordelen, prijs en alternatieven.

Waterverzachter (1)

Vergelijk hier prijzen van waterontharder

Wat is een waterontharder met co2-injectie?

Zoals reeds aangehaald, blijven traditionele waterontharders de functie hebben om hard water om te zetten in zacht water. Een van de mogelijkheden daartoe is waterontharder met co2-injectie. Het koolzuurgas zet het stromend water om in een ander soort kalk, dat veel minder schadelijk is dan het oorspronkelijke kalk in het harde water, waardoor het omgezet wordt in zacht water.

Voordelen

Met dit type waterontharder gaan er verschillende voordelen gepaard:

 • Gebaseerd op een eenvoudige technologie
 • Vereist geen specifiek onderhoud
 • Niet noodzakelijk om reinigingszout aan te kopen
 • Afvalwater bevat geen milieubelastend zout
 • De techniek verspilt geen water tijdens de regeneratie
 • Aansluiting op het riool is niet noodzakelijk om overtollig water af te voeren

Nadelen

Het spreekt voor zich dat er naast de vele voordelen ook enkele nadelen aan verbonden zijn:

 • Hogere aankoopprijs in vergelijking met alternatieven (+-1750 euro)
 • Hoge cilinder is niet makkelijk weg te werken
 • De cilinder zal na een tijdje vervangen moeten worden, liefst door een expert
 • Er is nood aan een aansluitingspunt
 • Fluctuaties in de waterhardheid kunnen een verhoogde pH-waarde opwekken

Prijs waterontharder met co2-injectie

Je dient rekening te houden met verschillende zaken die samen het totale prijskaartje omvatten. Wij lijsten ze graag even op voor jou.

Voor een mechanische waterontharder mag je rekenen op prijzen vanaf 750 euro, voor elektronische waterontharder starten de bedragen op 950 euro. De installatie van een waterontharder bedraagt rond de 200 euro en het onderhoud kost tussen 100 en 150 euro. Voor het reinigingszout tel je 12,50 euro per 50 kilogram neer. Een watertest koop je dan weer 10 euro per stuk.

Vind de beste deal voor waterontharder

Waterontharder met co2-injectie: bekende merken

Er bestaan enkele bekende merken die we hieronder even van naderbij onder de loep nemen.

Hydrokube

Hydrokube is een efficiënte, spaarzame en natuurlijke waterontharder. Het is gebaseerd op technologieën uit de voedingsindustrie. Als je je toevlucht zoekt tot Hydrokube, zal je zonder enige twijfel de juiste keuze maken, zowel economisch als efficiënt, om zo over te schakelen op zacht water.

SoluCalc

SoluCalc behoort eveneens tot het rijtje bekende merken waterontharder. Door een beroep te doen op SoluCalc, zet je het aanwezige kalk om in een andere, lichtere vorm die het kalk oplost in het zuur.

Alternatieven: waterontharders met of zonder zout

Het spreekt voor zich dat er voldoende alternatieven bestaan: soorten waterontharders met en waterontharders zonder zout.

Waterontharder zonder zout

Kalk blijft in het water met zoutloze waterontharder, in tegenstelling tot de variant met zout. Het water behoudt dezelfde hardheid, maar aan de hand van een chemisch proces of fysische reactie gaan magnesium- en calciumionen geen verbinding aan. Hieronder verneem je meer over de verschillende soorten waterontharder zonder zout.

Magnetische/Elektromagnetische waterverzachter

Magnetische/Elektromagnetische waterverzachter wekt een magnetisch veld op met een klein bakje met 2 magnetische modules rond de hoofdleiding te plaatsen. In het geval van elektromagnetische waterverzachters wordt een elektriciteitsdraad gewikkeld om de leidingen en zodoende aangesloten op het elektriciteitsnet. Het magnetisch veld dat daarmee ontstaat, kristalliseert kalk in water, waardoor het gewoon meestroomt in het water. De samenstelling van het water blijft bij deze methode ongewijzigd. Qua prijs mag je rekenen tussen 30 en 500 euro, exclusief de plaatsingskosten.

Waterontharder met zinken anode

Ook waterontharder met zinken anode behoort tot de mogelijkheden. Het toestel is simpel te monteren in de waterleiding en bevat een actieve zinkanode met een hoge zuiveringsgraad. De elektrochemische reactie die optreedt tussen de zinken anode en de metalen behuizing laten bepaalde stoffen in het water, zoals kalk, zich rond het vrijgekomen zinkion hechten. Ook hier verandert de samenstelling van het water niet en kan het opgeloste kalk zich niet aan de leidingen hechten. Hier bedraagt het prijskaartje tussen 500 en 1500 euro, evenzeer de plaatsing buiten beschouwing gelaten.

Waterverzachter met polyfosfaten

Net zoals bij magnetische/elektromagnetische waterverzachter wordt bij waterverzachter met polyfosfaten een toestel tussen 2 leidingen geïnstalleerd. In dat toestel mengen polyfosfaten zich met het aanwezige magnesium en calcium eens ze in contact komen met koud water, waardoor ze zich onmogelijk op de leidingen kunnen afzetten. Het water blijft bovendien perfect drinkbaar. Waterverzachter met polyfosfaten kost 100 à 150 euro.

Waterverzachter met zout

Traditionele waterontharder haalt zoals geweten kalk uit het water, wat kalkvrije leidingen oplevert. Ze voorkomen dat kalk zijn doorgang vindt in je woning en garanderen eveneens een optimale levensduur van je huishoudelijke toestellen op water.

Waterverzachter-zout (1)

Mechanische waterontharders

Mechanische waterontharders functioneren op waterdruk in de leidingen en niet op stroom, waardoor minder energie verbruikt wordt dan bij een elektrische waterontharder. Mechanische waterontharders beschikken daarenboven over onderdelen van duurzame kwaliteit, die een lange levensduur hebben. Het nadeel is evenwel dat er geen rekening gehouden wordt met het waterverbruik en daardoor water en zout op een onnodige manier verloren gaan.

Cilinder waterontharder

Een cilinder waterontharder werkt op een andere manier dan een waterfilter, namelijk op 2 cilinders. Een van de cilinders bevat kunsthars korrels, die ervoor zorgen dat het kalk uit het water gehaald wordt.

Aansluitend wordt natrium aan het water toegevoegd. Dat natrium belandt uiteindelijk in het water door toedoen van de tweede cilinder, die regeneratiewater bezit. Het regeneratiewater spoelt de kunsthars korrel en daardoor komt het met kalk weggespoelde water onthard terug.

Magnetische waterontharder

Waterontharder magneet zou calcium en magnesium niet laten kristalleren dankzij de magnetische velden. Waterontharder magneet is tevens een budgetvriendelijker alternatief voor professionele waterontharders.

Waterontharders: sla je slag

Waterontharder met co2-injectie kopen: vergelijk gratis offertes

Als je interesse in waterontharder aangewakkerd is, luidt het devies om zoveel mogelijk gratis offertes met elkaar te vergelijken. Zo verwerf je een concreet idee over de gangbare prijzen en ben je ertoe in staat om de best denkbare deal aan een heel scherpe prijs te bekomen.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Vergelijk waterverzachter offertes
1*. Welk type dienst zoekt u?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.